DEVLET HASTANESİNE DOKUNMAYIN’
Türk-Sağlık-Sen Balıkesir Şube Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesinin düşürülmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaparak hastanedeki bazı servislerin Atatürk Devlet Hastanesi’ne taşınmasının sorun yaratacağını dile getirdi.
Balıkesir Devlet Hastanesi’nin eski ve köklü bir hastane olduğunu söyleyen Türk-Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, hastanenin yatak sayısının indirilmesiyle birlikte sağlık sorunlarının önünün açılacağını söyledi.
‘Yatak Sayısı Neden Düşürülüyor?’
Balıkesir Devlet Hastanesi’nin köklü bir hastane olduğunu söyleyen Türk-Sağlık-Sen Balıkesir Şube Müdürü Musa Bilal, ‘Balıkesir Devlet Hastanesi, bölgemizin en köklü ve donanımlı hastanesi olma özelliğini taşıyor. En iyi hekimler ve donanımlı ekipmanlarıyla Balıkesir Devlet Hastanesi tarihi yapısıyla da öne çıkıyor. Anıtlar Kurulu tarafından tasdikli olarak tarihi niteliği olan bir bloğun ise taşınmayacağı söyleniyor. Böylesine güzel bir hastanenin yatak sayısı neden düşürülüyor?’ ifadelerini kullandı.
‘Yeterli Ekipman ve Kadro Yok’
Yeni hastanede yeterli ekipman ve teknik kadro olmadığını dile getiren Başkan Bilal, ‘Yeni yapılan Atatürk Devlet Hastanesi, yer olarak çok kötü bir konumda. Yakınında çimento fabrikası var. 850 yataklı bir hastane yapıldı. Biz hastane yapılmasına karşı değiliz. Hastanenin yer seçimi ve projesiyle ilgili sıkıntılar var. Böyle bir hastane yapılıyor ama donanımları sağlanmadan bu hastane açılıyor. Yeterli ekip ve teknik donanımları eksik. Neden bu hastane referandum öncesi açıldı? Bu hastanenin giderleri ve kirası çok yüksek. Böyle bir hastane için tarihi niteliği yüksek olan bir hastane neden kurban ediliyor? Eğer 850 yataklı hastane yapıldı diye övünülüyorsa neden değerli bir hastanenin yatakları kısıtlanarak orası ayakta tutulmaya çalışılıyor’ şeklinde konuştu.
‘Üyelerimiz Gitmek İstemiyorlar’
Türk-Sağlık-Sen üyelerinin yeni hastaneye gitmek istemediğini söyleyen Türk-Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, ‘Bizim üyelerimiz, oraya gitmek istemiyor. Eski hastanesinde kalmak istiyor. Burada kullanılan anjiyo malzemeleri ve ekipmanları Onkoloji’deki alet ve ekipmanlar sökülüp neden oraya takılacak? Bu taşıma sırasında o ekipmanlar bozulmaz mı? Yeni hastaneye anjiyo ve onkolojiyi neden sıfırdan kurmuyorlar. Balıkesir Devlet Hastanesi’ne ulaşım kolay. Merkezi bir konumda. 40 Dönümün çok üzerinde bir yer olan Balıkesir Devlet Hastanesi’ne vatandaşlarımız rahatlıkla ulaşabiliyorlar. En azından 200 değil 400 yatak olması gerekiyor. Eğer 200 yatak yapılırsa. Birkaç sene sonra Balıkesir’in yatak ihtiyacını karşılayamaz. Övünerek hizmete soktukları Yeni Hastaneye ulaşım da büyük sorun’ şeklinde konuştu.
‘Büyükşehre Yakışmıyor’