Edremit’in İki Mahallesine Doğalgaz Verildi

Edremit’in İki Mahallesine Doğalgaz Verildi

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, doğalgaz altyapı çalışmaları tamamlanan sokakları hızlı bir şekilde tamir edeceklerini belirtti.

Meşale Yakıldı İlk Gaz Verildi

Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından Edremit’in Altınkum ve İkizçay Mahallesi’nde yapımı tamamlanan doğalgaz boru hattında gaz verme işlemi törenle yapıldı. Altınkum Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Balıkesir Bölge Yatırım İzleme Şefi Samet Demiraslan tarafından meşale yakılarak ilk gaz verildi.

‘‘Kutuların Bağlanmasını Bekliyoruz’’

Başkan Arslan, “Bugün Altınkum’dayız ve ilk doğalgazı veriyoruz. Döşenmiş hatlarımıza doğalgaz yanmaya başladı. Doğalgaz tabi ki bir konfor, insanların yaşam kalitesine önemli katkı yapacak, yaşam kalitesini yükseltecek. Bu kazılar yüzünden geçici olarak yaşam kalitesi düştü. Biran önce bu kutuların bağlanmasını bekliyoruz’ ’dedi.

‘’Bölgemize Hayırlı Olmasını Diliyorum’’

Başkan Arslan, ‘‘Biz belediye ekipleri olarak hazırız. Yaklaşık 150 bin metrekarelik ihalemiz de yapılmış durumda. İşlemler bittiğinde kutuların çıkışı yapılan her sokağa sürat ile gidip tamir edeceğiz. Altınkum ve İkizçay’a bu bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘’Bundan Sonraki Süreçte İmalatlara Başlayacağız’’

Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Balıkesir Bölge Yatırım İzleme Şefi Samet Demiraslan, “Bugün itibariyle İkizçay ve Altınkum mahallesi’nde ana hat imalatlarımızı bitirdik. Bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde servis hattı imalatlarına başlayacağız. Doğalgaz kutularını koyacağız abone olan binalarımıza. Bu işleri de yılbaşına kadar toparlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haber: Serap Acar

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber