Emit 2018’de Sındırgı’nın Değerleri Görücüye Çıktı

Termal turizm ile büyüyen Balıkesir’in Sındırgı ilçesi katıldığı turizm fuarlarının gözdesi olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerdeki İzmir Fuarında yağcıbedir halıları, folklor ekibi ve yöresel kıyafetleri ile dikkatleri üzerine toplayan Sındırgı, EMİTT Fuarında da ilçenin temsili haline gelen leylek ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Doğal yaşama saygısı ile bilinen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş eski belediye binası üzerinde gündem olan leylek yuvasının yok olmaması adına binanın yıkımını iki ay erteleterek orijinal leylek yuvasını geçici bir direk üzerine taşımıştı. Türkiye’de bir ilk olarak leylek yuvasının da yer aldığı yeni belediye binası inşaa edilerek bu yuva projedeki yerine konmuş ve yeni belediye hizmet binasına ilk yerleşen ev sahipleri ilçenin temsili haline gelen leylekler olmuştu.

Turizm alanında önemli bi ilerleme kaydeden Sındırgı ilçesinin turizm logosu da leyleklerden esinlerek oluşturuldu. Bu yıl 22.si düzenlenen ve Sındırgı Belediyesinin ilçenin tanıtımı açısından büyük önem verdiği EMİTT fuarına ise yağcıbedir halısı ve yöresel ürünlerin yanı sıra leyleklerin ve yöreselliğin ön planda olduğu bir hazırlık yapıldı.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan 22. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, 25 – 28 Ocak 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Fuarın açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ITE Grup Bölge Direktörü Vincent Brain, ITE Turkey Turizm&Seyahat&Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TTYD) Oya Narin, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, BM Dünya Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb Rifai’nin katılımı ile açılışı gerçekleştirilen 22. EMİTT turizm fuarına da leylekleri ile Sındırgı Belediyesi damga vurdu. Sındırgı’nın leylek maskotlarını karşısında gören protokol üyeleri şaşkınlığını gizleyemezken hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmediler. Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Hüseyin Yayman ve çok sayıda protokol üyesi Sındırgı standını ziyaret etti. Başkan Yavaş bakan yardımcısına Yağcıbedir halısı ve hanımeli çarşısında bayanların ürettiği hediye sepetlerinden takdim etti.

25 Ocak Perşembe günü açılışı gerçekleştirilen fuar 28 Ocak Pazar günü tarihleri arasında Balıkesir Valiliği, GMKA ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan stantta Sındırgı ilçesinin 3000 yıllık değeri Yağcıbedir halıları, kolonyaları, yöresel lezzetlerine kadar İstanbul TÜYAP fuar alanında ziyaretçilerini ağırladı. Sındırgı ilçesine özgü 3000 yıllık yağcıbedir halıları, doğal, tarihi ve kültürel değerler, yöresel ürünler ve tarihi kolonya Balıkesir standında Sındırgı Belediyesi tarafından tanıtıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sındırgı Belediyesi, Havran Belediyesi, Susurluk Belediyesi, Marmara Belediyesi ve çeşitli turizm şirketleri Balıkesir standında yer aldı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş bu tür fuarların ilçenin tanıtımı ve daha fazla yatırımcıya ulaşabilmek için önemli olduğunu vurgulayarak İlçenin herkes tarafından bilinen bir hal almaya başladığını ve Termal Turizmin parlayan yıldızı olacağını belirtti. Başkan Yavaş “ Dünya’nın beş büyük turizm fuarından biri olan EMİTT 2018 de Sındırgı olarak yerimizi aldık. İlçemizin doğal güzellikleri, kültürünü ve yöresel değerlerini, yağcıbedir halılarımızı sergiledik. Turizm şirketlerin yatırımcılara kadar bir çok görüşme gerçekleştirdik. Doğal yaşama saygımız Leylek figürümüz ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi odağı olmayı başardı. Büyükşehir’imiz, Valiliğimiz ve GMKA öncülüğünde güzel bir fuar geçirdik. İlçemizin tanıtımına önemli ölçüde katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Sındırgı keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennet. “ dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ” Emitt fuarında Balıkesir’imizi ilçelerimizi tanıtmaya çalıştık. Balıkesir’i yarışan kentler arasına sokmayı düşünüyoruz. Ülkemizde ve Dünya’da artık kentler yarışıyor. Güzellikleri ile özellikleri ile yarışıyor. Balıkesir’imiz iki tane denizi olan, termali olan, dağları ovaları ile doğal güzellikleri olan, kendine özgü yöresel güzellikleri olan bir il. Jeotermal kaynakları ile denizi ile dağı ovası ve kültürü ile gezilip görülebilecek illerin başında yer alıyor. Bunların başında da Sındırgı geliyor. Sındırkgı’da Jeotermal Turizm alanı ilan edildi. O bölgede yatırım yapmak isteyenlere devlet destekleri de var. Biz bütün yatırımcıları bekliyoruz. Jeotermal ile sağlık turizmi alanında yeni alanlar da oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun için de Balıkesir’imiz de Sındırgı ilçemizin de önemli bir yeri var. Cenab-ı Allah bütün güzellikleri vermiş. Türkiye’nin en mutlu ve huzurlu şehriyiz. Balıkesir’imizi de tüm ilçeleri ile tanıtmak için gayret ediyoruz. Balıkesir gittikçe büyüyen bir il. Buradaki güzellikleri de duyurmak için tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sındırgı’da iyi bir şekilde temsil ediliyor burada. Sındırgı’yı da özellikle kutluyorum. ” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber