Helen Gelinlikler Moda Oldu: Fiyatlar 10 Bin TL’den Başlıyor

Helen Gelinlikler Moda Oldu: Fiyatlar 10 Bin TL’den Başlıyor

Helen Gelinlikler Moda Oldu: Fiyatlar 10 Bin TL’den Başlıyor

Gelinlik Sezonu Açıldı: Helen Tarzı Modeller Ön Planda, Fiyatlar 10 Bin TL’den Başlıyor

Balıkesir’de düğün sezonu geç de olsa açıldı. Gelinlik hazırlıklarına başlayan gelin adayları için bu yılın gözdesi ise sade, zarif ve rahatlığıyla öne çıkan Helen tarzı gelinlikler. Sektörde 26 yıllık deneyimiyle hizmet veren Orkun Öytemen, hem üretim hem de kiralama seçenekleriyle sezonun eğilimlerini değerlendirdi.

Giyim üzerine meslek lisesi mezunu olan tecrübeli esnaf, “Bu yıl sezon önceki yıllara göre biraz geç başladı ama şu an hareketlilik başladı. En çok tercih edilen gelinlik modelleri Helen tarzı. Ben hem kendim dikiyorum hem de dışarıdan farklı modeller getirtiyorum. Gelinlik fiyatlarımız 10 bin TL’den başlıyor, özel modellerde bu rakam 50-55 bin TL’ye kadar çıkabiliyor,” dedi.

Sadece satın alma değil, kiralama seçeneğinin de yoğun ilgi gördüğünü belirten sektör temsilcisi, “Kiralık gelinliklerde fiyatlar 10 bin TL’den başlayıp, modele göre 40 bin TL’ye kadar çıkıyor,” ifadelerini kullandı.

Özel Dikimlerde Kumaş Tercihi Fiyatı Etkiliyor

Gelinliğini özel olarak diktirmek isteyen gelin adayları için ise kumaş ve dantel tercihi fiyatlarda belirleyici rol oynuyor. Esnaf, “Eğer gelin adayı kendi kumaşını ya da dantelini getirirse bu durum fiyata yansır. Ama elimizdeki mevcut kumaş ve dantellerle çalışırsak, fiyatlar daha sabit kalır. Özel dikim gelinlikler 25 bin TL’den başlayan fiyatlarla hazırlanıyor,” diyerek sürecin kişiye özel şekillendiğini belirtti.

Bu yılın genel eğiliminin “daha sade ama zarif” modellerden yana olduğunu söyleyen esnaf, özellikle Helen tarzı gelinliklerin rahatlığı ve hafifliği nedeniyle gelinler tarafından tercih edildiğini, klasik kabarık modellerin ise daha az ilgi gördüğünü ifade etti.

M.CAN AKYÜREK

gelinlik ekonomi haberleri Düğün Sezonu özel dikim helen gelinlikler
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber