Pazardan Referandum Yorumları

Çarşamba pazarı esnafı referanduma sayılı günler kala durum değerlendirmesinde bulundular. Büyükşehir MERHABA’ya konuşan pazarcılardan referandum yorumları ve pazardaki son durumun detayları haberimizde…

Çarşamba pazarı esnafı havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların da düştüğünü söylerken, referandumdan çıkacak olan sonucu merakla beklediklerini dile getirdiler.

16 Nisan yaklaşırken, referandumdan çıkacak sonuç da herkes tarafından merakla bekleniyor. Kadınından erkeğine, 7’den 70’e herkesin merakla beklediği referandum için peki Pazar esnafı ne düşünüyor? Önemli bir dönüm noktası olan referandumdan hangi sonuçların çıkacağına dair ön görülerini Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaşan esnafın yorumları haberimizde…

Zeynel Zengin: Kendi bahçemizin ürünlerini pazarda satıyoruz. Ben Büyükbostancı köyündenim. Yaklaşık 15-20 yıldır bu işin içindeyim. Bahar geldi fiyatlar da düştü. Yazın çok daha uygun fiyatlar olacaktır. Ben üreticiler olarak bizlere ülkemizin geleceği konusunda çok iş düştüğünü düşünüyorum. Ülkemiz için en doğru kararı halkımız verecektir. Referandum çalışmalarını görüyorum. TTM’den geçerken ben ‘Evet’çiler ile ‘Hayır’ cıların yan yana durmalarını çok önemsiyorum. Kavgasız, gürültüsüz bir referandum geçmesini diliyoruz. Biz ikisini de alıp okuyoruz. Ama doğrusunu söylemek gerekirse Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Ülkemiz çok büyük tehdit altında. Her yerden saldırıyorlar. Dış ülkelerin ülkemiz üzerindeki oyunları malum. İnşallah bunu milletçe atlatacağız. Biz dış dünyanın hedeflerini biliyorduk ama son dönemde yaptıklarıyla iyice belli ettiler. Bu dönemde parti gözetmeksizin doğru kararı vermeliyiz.

Nuriye Yüksel: Ben İvrindi’den geliyorum. Kendi bahçemizden ürünleri getiriyoruz. Bakliyatları satışa çıkarıyoruz. Nohut’un kilosu 10 lira. Kuru fasulye 8, tarhana 8, barbunya 10 lira. Ayrıca maydanoz, dereotu, ıspanak tohumları var. Doğal, organik ürünleri satıyoruz. Biz köyden geldiğimiz için alışveriş merkezlerinin çoğalması filan bize pek etki göstermiyor. Bahar da geldi. Biz yine ürünlerimizi ekip biçiyoruz. En doğal ürünleri vatandaşlarımızla buluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Hanife Yüksel: Ben yaklaşık 30 yıldır pazarcılık yapıyorum. İvrindi’nin Ayaklı köyündenim. Kendi bahçemizin ürünlerini pazarda satıyoruz. Baharın gelmesiyle birlikte taze otlar da arttı. Maydanoz, dereotu 1 lira. Ebegümeci, kuzukulağı 2 lira. Arapsaçı 2 lira, naneler ve turp otu ise bir lira. Birbirinden farklı bu otlar pek çok yemeğin içine giriyor. Börekler de kullanılıyor. Havalar ısındı. Fiyatlar düştü. Biz akşama kadar pek fazla ürün bırakmıyoruz. Hepsi neredeyse bitmiş oluyor.

Hasan Çay: Pamukçu köyünde yaşıyorum. Yaklaşık 30 senedir pazarcılıkla uğraşıyorum. Fiyatlar normal. Havaların ısınmasıyla da fiyatlar düştü. Soğan ve havuç 2 lira. Ispanak 2,5 lira. Satışlarımız ortalama. Ne iyi ne kötü. Bu halimize şükür. Ama bizim işlerimizi alışveriş merkezleri çok etkiledi. Vatandaşalr yakın diye oralara gitmeyi tercih ediyorlar ama hem çok pahalı hem de bozulan, taze olmayan ürünleri alıyorlar. Geçenlere markete gittiğimde domates, biber gördüm. Hepsi canlılığını kaybetmiş. Havuçlar bile eriyip gitmişti. Ama pazara gelip bir de tezgahı görseler. Biz en doğal meyve-sebzeyi en uygun fiyatlara vatandaşla buluşturuyoruz. İnsanlarımız da Pazar yerine gelsinler taze taze meyve-sebzeyi alsınlar.

Şekibe Zengin: Ben Büyükbostancı köyünden geliyorum. Pazarımız canlandı. Havalar ısınıp bahar da gelince güzel günler oluyor. Fiyatlar da düştü. Ispanak 2 lira, marul 1 lira. Fiyatlar oldukça uygun aslında. Satışlarımız da güzel. Bizim ürünlerimiz hiç kalmıyor. Akşama kadar bitiyor. Üretim desteklenmeli. Köylerimiz gelişiyor. Ülkemizde de bir referandum süreci var. Ülkemiz için en hayırlı sonucun çıkmasını istiyoruz. Devletimiz ve milletimiz var oldukça hep güzel günler görürüz. Merhaba Özel Röportajları

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber