Psikoloji Kitap Önerileri

Psikoloji ile ilgilenenler için alternatif kitap önerileri ile karşınızdayız. İşte psikoloji kitap önerileri sizlerle

Önerdiğimiz kitapların derlemesi psikoloji ile ilgilenenler için. Psikoloji Kitap Önerileri sizlerle

Bilinçaltı, Sigmund Freud

Psikanaliz biliminin kurucusu olan Sigmund Freud, Bilinçaltı kitabında okuyucuyu insanın bilinçaltına dair derin bir yolculuğa çıkarmaktadır.

Bu kitap özellikle psikanaliz ile ilgilenenler için rehber niteliğindedir. Ayrıca Freud’un hastaları üzerinde yaptığı çalışmaları, elde ettiği sonuçları ve kuramına dair bilgileri içermektedir.

Psikoloji ile ilgileniyorsanız, Freud’un Yaşamım ve Psikanaliz, Totem ve Tabu ile Bir Yanılsamanın Geleceği gibi diğer kitaplarını da ilgi çekici ve öğretici bulabilirsiniz.

Deliliğin Tarihi, Michel Foucault

Filozof Michel Foucault, Orta Çağ’dan 18. yüzyıla kadar Batı’da deliliğe bakışın ve delilere yönelik tutum ve davranışın değişimini konu almaktadır. Aynı zamanda Deliliğin Tarihi’nde, aklın tarihini ve değişen düşünce yapısını da irdelemektedir.

Algı Kapıları Cennet ve Cehennem, Aldous Huxley

Bu kitap, The Doors grubunun isminin ilham kaynağıdır. Ayrıca Aldous Huxley, insanın algı kapasitesinin önündeki engelleri kaldırmak için uyguladığı deneyleri ve sonuçlarını paylaşmaktadır.

Yazar, insan algısının ve hafızasının boyutlarını analiz eden ve gözlemlerini okuyucuya tüm derinliğiyle aktarmayı başarmıştır. Aynı zamanda insanın algısını geliştirmenin yollarına da yer vermektedir.

Nietzsche Ağladığında, Irvin D. Yalom

Irvin Yalom, Friedrich Nietzsche’nin hayatını psikanaliz süreciyle birlikte, kurgulanan bir olay örgüsü içinde kaleme almıştır. Ayrıca Nietzsche’nin yanı sıra Josef Breuer, Sigmund Freud ve Lou Andreas-Salomé gibi önemli kişiliklerin felsefi ve bilimsel görüşlerine de detaylı olarak yer vermektedir.

Psikoloji ve psikanaliz süreciyle ilgileniyorsanız Yalom’un Divan, Annem ve Hayatın Anlamı ile Günübirlik Yaşamlar gibi diğer kitapları da ilginizi çekecektir.

Yalnızız, Peyami Safa

Gazeteci ve yazar Peyami Safa’nın insanlığın yalnızlıktan duyduğu acıyı tüm derinlikleriyle işlediği romanının yanı sıra Matmazel Noraliya’nın Koltuğu ve Bir Tereddüttün Romanı eserleri de ilginizi çekecektir.

Açlık, Knut Hamsun

İlk kez 1890 yılında yayımlanmıştır. Hamsun’un biyografi türündeki psikolojik romanıdır.

Ayrıca yazarın en önemli eserlerinden biridir. Yoksulluk ve açlık içinde yaşayan genç bir yazar adayının hayat mücadelesini konu almaktadır.

Dinle Küçük Adam, Wilhelm Reich

Toplumun yozlaşmış düşüncelerini ve yanlışlarını ‘küçük adam’a hitaben kaleme almıştır. Ayrıca Wilhelm Reich’e göre; üretmeden tüketen ve hayatını başkalarına itaat ederek yaşayan tüm insanlar küçük adamdır. Reich kitabında aynı zamanda bahsettiği yanlışlara çözüm önerileri de getirmektedir.

İçimizdeki Şeytan, Sabahattin Ali

Sabahattin Ali’nin ikinci romanıdır. Macide ve Ömer’in aşkıyla birlikte eserdeki karakterlerin içsel hesaplaşmalarını da okuyucuya tüm yalınlığıyla aktarmaktadır.

Ayrıca toplumun kişiler üzerinde yarattığı baskıyı, insanların sıkışmışlığını etkileyici bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Sahip Olmak ya da Olmak, Erich Fromm

Psikanalist ve filozof Erich Fromm’a göre; insan yalnızca sahip olduğu ‘şeyler’den ibaretse, onların kaybıyla birlikte kendini de kaybetmektedir. Bu da yaşamı yanlış bir şekilde kurgulamaktır. İnsan eğer olduğu gibiyse ve varlığını ‘olmak’ üzerine kurarsa, kişiliği yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaz ve kendisini yönlendirecek güdüleri kendi içinde bulabilir.

Psikoloji ile ilgileniyorsanız, Fromm’un Sahip Olmak ya da Olmak eserinin yanı sıra Özgürlükten Kaçış, Sevme Sanatı, Tanrılar Gibi Olacaksınız, İnsan Doğası, Olma Sanatı ve İnsan Olmak Üzerine gibi diğer eserleri de ilginizi çekecektir.

Daha fazlası için tıklayınız.

Bu seri 10layn'ın katkılarıyla hazırlanmıştır.

psikoloji kişisel gelişim kitap önerileri psikolojik kitap önerileri psikoloji kitap sigmund freud psikanaliz nietzsche
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber