“Sesimizi duydular”

BASKİ ile sıkıntılar yaşadığını dile getiren muhtar Ali Şuri Küçükoğlu mahallesindeki altyapı, kanalizasyon ve benzeri sorunlarını anlatmış ve çözüm istemişti.Haberimiz sonrasında Muhtar Küçükoğlu ‘sesimizi duydular, çalışma başlatıldı’dedi.

Her hafta “Muhtarlar konuşuyor” adıyla Balıkesir ve mahallerinde ‘yaşam nasıl devam ediyor’ ‘mahalleli ne istiyor’, ‘neleri bekliyor’ , ‘ne yapıyor’ ve ‘neler yapılıyor’ diyerek muhtarlarımızla birebir sohbet ediyor ve dinliyoruz. Bu haftaki durağımız yine Hasanbasri Çantay mahalle muhtarımız Ali Şuri Küçükoğlu.

Geçen haftaki köşemizde Muhtar Küçükoğlu BASKİ’nin iyi projelendirilmemiş ve düzgün olarak inşa edilmemiş çalışmalarından dolayı mahalle sakinlerinin mağdur olduklarını dile getirerek Şunları söylemişti: “BASKİ ile sorunlarımız halen devam ediyor. Mahallemizdeki kanal ve su arızalarının giderilmesinden sonra, asfalt malzemesi atılmadığı için, çalışma yapılan alan çukur olarak kalıyor. Çalışmalardan sonra üstünkörü kapatılıyor. İşin arkası takip edilmiyor. Bu yüzden de vatandaş mağdur oluyor. Eskiden yapılan çalışmalarda yaması yapılıp, asfaltı atılıp, kapatılıyordu. Ama şu an öyle değil ve mahalle delik deşik. Ben bu konu ile ilgili bir çok defa başvuruda bulundum ama bir sonuç alamadım. Muhtarlık çevresi olsun, ara sokaklar olsun, her yerde benzer sorunlar devam ediyor. BASKİ’yi aradığımda sorunlarımızın kayıtlı olduğunu ve yapacaklarını söylüyorlar ama 6 aydır sonuç yok. 3 kere dilekçe verdim. Yukardan yağmur suyu gelince de her yer çamur, taş oluyor. Bu sorunumuzun bir an önce çözülmesini istiyorum”

“Muhtarlar için yaptığınız köşeden memnunuz”

Geçen hafta yayınlamış olduğumuz “Muhtarlar Konuşuyor” köşesinde BASKİ ile yaşadıkları sorunu dile getirmiştik. Yayınlamış olduğumuz haberin ardından BASKİ yetkilileri Hasan Basri Çantay Mahallesi muhtarı Ali Şuri Küçükoğlu ile görüştüler. Eksik ve yarım kalan çalışmalar başlatıldı. Bizi teşekkür etmek için arayan Muhtar Küçükoğlu, “Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Her gün özellikle Salı günleri sizi takip ediyorum. Düzenli olarak biz muhtarlar için yaptığınız köşe çok güzel. Sizin sayenizde biz de sesimizi duyuruyoruz. Allah razı olsun” dedi.

“Çalışmalar başladı”

Küçükoğlu devamında, “Yayınlanan haberin hemen ertesi gün beni BASKİ’den aradılar. Özellikle Müdür Yardımcılarından ziyarete geldiler. Eksik ve yarım kalmış çalışmaların hemen başlanması konusunda kendilerinden söz aldım. Çalışmalar başladı bile. Mahallem ve sakinlerini adına bu durum beni çok mutlu etti. Büyükşehir Merhaba’ya bizimle ilgilendikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber