TMMOB 70. Yaşını Kutluyor

TMMOB, 70 yıllık tarihinde mühendislik ve mimarlık alanlarında halkın ve meslektaşlarının hakları için mücadele ediyor

TMMOB 70. Yaşını Kutluyor

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu: “Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için mücadelemiz sürecek.”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 18 Ekim 1954’te 6235 Sayılı Kanun ile kurularak, Türkiye’nin kalkınması ve meslektaşlarının haklarının korunması amacıyla mücadeleye başladı. Bu yıl 70. yaşını kutlayan TMMOB, Türkiye’nin en köklü meslek örgütlerinden biri olarak, 700 bini aşkın üyesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Mücadele Geleneği ve Mesleki Sorumluluk

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu, yayınladığı basın açıklamasında, TMMOB’nin halkın çıkarları ve meslektaşlarının hakları için 70 yıldır mücadele ettiğini vurguladı. Açıklamada, “Ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinde bilim ve teknoloji politikalarının önemini savunarak, kamusal sorumluluğumuzu her alanda yerine getirdik” ifadelerine yer verildi.

Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Plancılığı Alanındaki Sorunlar

Basın açıklamasında, mühendis, mimar ve şehir plancılarının işsizlik, düşük ücretler ve özlük hakları gibi sorunlarla karşı karşıya olduğu belirtilirken, özel sektördeki meslektaşların yatırımların durması, kamudaki meslektaşların ise düşük ücret ve sözleşmeli istihdam gibi sorunlarla boğuştuğu ifade edildi. TMMOB, bu sorunların çözümü için emek ve meslek mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.

70 Yıllık Mücadele ve Gelecek Vizyonu

TMMOB, 70 yıllık mücadelesinde halkın güvenli mühendislik ve mimarlık hizmeti alması, yaratıcı fikirlerin desteklenmesi ve meslektaşların haklarının korunması için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Nice 70 yıllara!” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Balıkesir Teknokent’ten İki Firma SAHA EXPO’da

Bülten

tmmob TMMOB  Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 70. Yaşını Kutluyor
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber