TTB’den 8 Şubat Açıklaması!

TTB’den 8 Şubat Açıklaması!

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 8 Şubat günü iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

TTB’den yapılan açıklamada şu görüşler aktardılar: “Türk Tabipleri Birliği Genel Yönetim Kurulu’nda, Eylül ayında alınan kararla hekimlerin hakları ile ilgili eylemlilik süreci başlatılırken, ekonomik, demokratik haklar, çalışma koşulları ve ‘şiddet yasası’nın bir an önce çıkarılması ile ilgili talepleri dile getirmiştir.”

8 Şubat’ta görev etkinliği yapacaklarını duyurmuşlardı

Yapılan açıklamanın devamında ise, “Aralık ayında TBMM’de tüm parti gruplarının ortaklaşması ile gündeme getirilen yasa tasarısı jet hızı ile geri çekilmiş, Ocak ayında tekrar gündeme getirileceği belirtilmiştir. Türk Tabipleri Birliği meslektaşlarının hakkında ısrarlı davranması ile 4 Şubat’a kadar yasa tasarısının gündeme gelmemesi halinde tüm ülkede 8 Şubat’ta G(ö)REV etkinliği yapılacağını duyurmuştur.” ifadeleri yer buldu.

İş bırakma süreci aralıklı olarak devam ettirebilirler!

İş bırakma eylemi ile ilgili detaylı bilgilere yer verilen açıklamada, “Bugüne kadar taleplerimiz karşılanmamış ve yasa tasarısı TBMM’ye getirilmemiş olup; Acil hastalar, dializ hastaları, acil ve riskli gebelikler, Covid’li hastalar, çocuk aciller, kanser hastaları,yoğun bakım ve yatan hastaların zarar görmemesi sağlanarak ilimizde de hekimler iş bırakacaklardır. Haklarımızın verilmemesi halinde ayrıca iş bırakma süreci aralıklı olarak devam edecektir.” dedi.

TTB, vatandaşlara da hastane uyarısı yaptı

Gerekli olunmadıkça vatandaşların hastanelere gitmemeleri istenilen açıklamanın sonunda “Halkımızdan gerekli ve zorunlu olmadığı müddetçe hastanelere ve diğer sağlık kurumlarına gitmemeleri ve kendi sağlık haklarına sahip çıkmalarını, pandemi süreci boyunca olağanüstü gayretle çalışan ve her zaman yanlarında olan hekimlere destek vermeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz.” dediler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber