Turizmde Neredeyiz?

Balıkesir’deki turizm potansiyelini ve yaz sezonu beklentilerini Büyükşehir MERHABA’ya değerlendiren Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, ‘Balıkesir Belediyeleri Turizm Forumu’ programını anlattı.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Turizm Fakültesi’nin şehre kazandırdıklarını ve belediyelerin turizmdeki rolünü Büyükşehir MERHABA’ya değerlendirdi. Yeni turizm sezonunda Balıkesir’i neler bekliyor? Detaylar haberimizde…

‘14 Farklı Turizm Çeşidi Uygulanıyor’

Balıkesir’de büyük bir turizm potansiyeli bulunduğunu söyleyen Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıoğlu, ‘Balıkesir ilimiz 300 kilometre sahili ve iki denize kıyısı olan denizi, güneşi, kültürü ve tarihiyle oldukça büyük bir turizm potansiyeline sahip. Balıkesir’de 14 farklı turizm çeşidinin yapılabildiği ender illerimizden bir tanesi. Dolayısıyla Balıkesir, turizmde hak ettiği yeri henüz alabilmiş değil. Ama gelecek için Balıkesir’de turizmi çok güzel şeyler bekliyor’ ifadelerini kullandı.

‘Başkanlar Turizm Projelerini Anlatacak’

Balıkesir’de turizmi değerlendirmek için bir forum oluşturulması gerektiği fikrini sunan BAUN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, ‘Balıkesir Belediyeleri Turizm Forumu düzenlemek benim fikrim. Bunu daha sonra Rektörümüze söyledim. O da konuya sıcak baktı. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da konuya sıcak baktılar. Balıkesir’in tüm ilçe Belediye Başkanları’na davetiye göndererek davet ettim. Büyük bir çoğunlukla Belediye Başkanlarımız katılım sağlayacak. Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Karesi, Bigadiç, Sındırgı, Erdek, Marmara Belediye Başkanları programımıza konuşmacı olarak katılırken, bazı Belediye Başkanlarımız da konuklarımız olarak yer alacaklar’ ifadelerini kullandı.

Turizmde Neredeyiz?

Düzenledikleri ‘Balıkesir Belediyeleri Turizm Forumu’ ile amaçladıklarını anlatan BAUN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, ‘Biz Balıkesir Üniversitesi olarak sürekli etkinlikler yapan aktif bir fakülteyiz. Her yıl farklı etkinlikler ve programlar yapıyoruz. Bunların bir kısmı gastronomi bir kısmı gezi olabiliyor. Bazı etkinlikler eko turizm bazıları ise arkeolojik çalışmalarla bağlantılı oluyor. Balıkesir’de yerel yönetimlerin de turizmde çok önemli bir yeri olduğunu düşündük. Dolayısıyla yerel yönetimlerle, ‘Turizm’ kavramını bir araya getirdik. Burada Belediye Başkanlarımızdan turizm ile ilgili projelerini dinlemek, neler yaptıklarını ve yapacaklarını duymak için böyle bir etkinlik organize ettik. Hem bilgi alışverişi hem de fikirlerin beyan edildiği bir platform yaratmak istedik. Balıkesir turizmi etrafında neler yapılabilir? Konuşulacak ve çözümler ortaya konulacak’ ifadelerini kullandı.

İç Turizmde İlk Destinasyon Erdek

Türkiye’de iç turizmin ilk başladığı şehrin Erdek olduğunu söyleyen Dekan Avcıkurt, ‘2023 Türkiye Turizm Stratejisinde Balıkesir için ‘Kuzey Ege Termal ve Kültür Turizmi Gelişim Bölgesi’ olarak yer verilmiş durumda. Şehrimiz eko turizm, gastronomi ve termal turizm alanında da büyük bir potansiyel taşıyor. Türkiye’de ilan edilmiş termal turizm bölgelerinden 8’i Balıkesir’de yer alıyor. Türkiye’de iç turizm hareketlerinin ilk başladığı yer Erdek ilçemiz. Daha sonra Erdek o eski özelliklerini kaybediyor. Ama Balıkesir’i bekleyen turizm alanında çok önemli projeler var’ dedi.

‘Mega Projeler Öne Çıkacak’

BAUN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, ‘İstanbul, İzmir otoyolu, Çanakkale gibi mega projelerin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanımızın yürüttüğü projeler var. Bu projelerle Balıkesir, İstanbul’un dinlenme yeri konumuna geliyor. İstanbul başta olmak üzere çevre illerden Balıkesir’e ciddi bir iç turizm hareketi olması bekleniyor. Termal turizmin dünyada ve Türkiye’de hızla yaygınlaşması, eko turizmi, doğası Balıkesir’i öne çıkarıyor. Özellikle Rusya, Almanya, Finlandiye, Norveç gibi Kuzey Avrupa ülkelerden buraya önemli bir yoğunluk olacak düşüncesindeyim’ ifadelerini kullandı.

İlçe İsimleri Sınıflarda Can Buluyor

Balıkesir’e değer katan ilçelerin isimlerinin sınıflara verildiğini dile getiren Dekan Avcıkurt, ‘Balıkesir’de turizm potansiyeli oldukça yüksek. İç turizmin başladığı ilk yer Erdek’ti. Dolayısıyla Balıkesir kıyı kesiminin turizmdeki rolü çok büyük. Bizde fakültemizdeki sınıflara ilçelerin isimlerini vererek o ilçelerde öne çıkan turizm değerlerini yaşattık. Bu hem farklı hem de ilgi çekici bir uygulama oldu’ ifadelerini kullandı.

‘BTİOYO Sektörde Önemli Bir Marka’

BTİOYO’nun turizm sektöründe lider olduğunu dile getiren BAUN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, ‘Köklü bir geçmişe sahip olan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi verdiği on binlerce mezunu ve devam eden öğrencileriyle birlikte turizm sektöründe önemli bir lokomotif. Özellikle Antalya bölgesindeki çok sayıda otelin üst düzey yönetimleri fakültemiz mezunları tarafından yapılıyor. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz kariyer günleri ile de hem sektör buluşmaları hem de mezunlarla öğrencilerimizin bir araya geldikleri ortamları hazırlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizi ZAV projesiyle Almanya’ya gönderiyoruz. Orada çalışarak hem dünya görüşlerini hem de hedeflerini geliştiriyorlar’ ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber