ÜÇ İSİMLİ MAHALLE
Bu haftaki Muhtar konuğumuz Mirzabey Mahallesi Muhtarı Cihat Kayalı.
Muhtar Kayalı, Mahallesinde 750 hanede yaklaşık 3 bin 500 kişinin yaşadığını söyledi. Mahallede su, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Kayalı, yarım kalan enerji nakil hatlarının yer altına alınması işinin tamamlanmasını istedi. Fırtınalı, rüzgarlı havalarda az da olsa elektriklerin kesildiğini ifade eden Kayalı, bu konuda kesin önlem alınmasını talep etti.
Eski Bir Mahalle
Mirzabey Mahallesinin, Balıkesir’in, eski Mahallelerinden biri olduğunu, Kırım’dan göç olması nedeniyle Mahallesinin Kırımlar ve Aziziye Mahallesi olarak da bilindiğini anlatan Kayalı, Mahalle gençlerinin işsiz olduğunu belirtti. Mahallesinde yaklaşık 40-45 ailenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından destek aldığını anlatan Kayalı, Mahallesinde 4 mülteci ailenin yaşadığını ifade etti. Kayalı, Mahallesinde çok az sayıda hırsızlık olaylarının yaşandığını anlattı. Madde bağımlısı 2-3 gencin bulunduğunu belirtti.
Projeler biterse
“Çamlık projesi biterse, Mirzabey Mahallesine olumlu yansıyacak” diyen Kayalı, Müteahhitlerin, zeminin kayalık olması nedeniyle maliyetin artacağı gerekçesi ile girmekte tereddüt ettiğini ifade etti.
Depreme Dayanıklı
Mahalle zemininin depreme dayanıklı olduğuna işaret eden Kayalı, Kentsel Dönüşüm kapsamında Müteahhitleri Mahallesine davet etti. Kayalı, konuşmasında Mahallesinde hava esintisinin olduğunu anlattı. Mahallesinde Ece Amca İlkokulunun bulunduğunu belirtti. 230 Öğrencinin burada eğitim aldığını ifade ederek, “Öğrencilerimiz başarılı” dedi.
‘Tek otobüsle hastaneye gitmeliyiz’
Muhtar Kayalı, Mahalle sakinlerinden yaşlıların Şehir Hastanesine ulaşım sorunu yaşadıklarına dair talep geldiğini belirterek, “Mahallemden Şehir Hastanesine gidecekler, tek Otobüsle Şehir Hastanesine ulaşmalı. Çözüm bekliyoruz” diye konuştu.
Kayalı, açıklamasında Şehir Hastanesinin mevcut yer yerine Kabakdere- Gökçeyazı istikametinde yapılmasının daha iyi olacağını öne sürdü. İleriki yıllarda bu yere Şehir Hastanesi yapılması halinde Şehrin bu istikamette büyüyeceğini söyledi.
Mezarlık kavşağına Mobese Kamera
Başçeşme Mezarlığı önünde çok sayıda trafik kazası olduğunu ifade eden Kayalı, bu kavşağa Mobese Kamera sisteminin kurulmasını istedi. Kamil Akyürek