Üşümezsoy Balıkesir Depremini Anlatırken Canlı Yayını Terk Etti! "Sabah 4'te Kalktım"
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, televizyon programında Balıkesir Sındırgı depremini açıklarken yaşadığı kesintiler sonrası "Sabah 4'te kalktım ben. Bir dakika için mi geldim buraya?" dedi.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, televizyon programında Balıkesir Sındırgı depremini açıklarken yaşadığı kesintiler sonrası "Sabah 4'te kalktım ben. Bir dakika için mi geldim buraya?" dedi.
BALIKESİR SINDIRGI DEPREMİ AÇIKLAMALARI
Üşümezsoy, Balıkesir Sındırgı'da gece saatlerinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin teknik detaylarını açıkladı. Depremin İstanbul'da da hissedildiği, can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.
Deprem uzmanı, Sındırgının güneyinde 600 metre yüksekliğinde bir dağ olduğunu, bu dağın üstünden düşük açıyla bir fayın geçtiğini söyledi. Fayın Sındırgı ovasının altına doğru gittiğini ve depremin 10-12 kilometre derinlikte meydana geldiğini ifade etti.
DEPREM BÖLGESİNDEKİ FAY SİSTEMİ
Üşümezsoy, önceki 6.1 büyüklüğündeki depremde 200 kilometrekarelik bir yüzeyin yırtıldığını, son 5 büyüklüğündeki depremde ise 3 kilometre çapında 10 kilometrekarelik bir alanın etkilendiğini açıkladı.
Artçı depremlerin neden devam ettiği sorusuna "Ana fayın üzerinde ikincil faylar var, onlarda olan depremler" yanıtını verdi.
CANLI YAYINDA YAŞANAN OLAY
"25 yıldan beri binlerce röportaj yaptım. Halkın ne anladığını hepinizden daha iyi biliyorum" diyen Üşümezsoy, açıklamalarının sürekli bölünmesi üzerine "Tam 5 dakika dinleyin, sabah kaldırdınız, ben gece uyumadım" dedi.
Reklam molası konusunda yaşanan karışıklık sonrası "Beni boşuna bu sabah sabah... bir dakika için mi ben buraya geldim? Sabah 4'te kalktım ben" ifadelerini kullandı.
Program sunucuları Üşümezsoy'u sakinleştirmeye çalışırken, kendisini stüdyoya davet ettiklerini söyledi.