Vatan Partisi Üretim Kurultaylarını Sürdürüyor

Vatan Partisi Üretim Kurultaylarını Sürdürüyor

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta Ayvalık’ın Çakmak, bu hafta da Balya’nın Ilıca kırsal mahallelerinde Üretim Devrimi Kurultayları düzenledi.

Hayvancılık ve zeytincilik ile geçimini sağlayan Çakmak kırsal mahallesinde, meraların ‘Bütünşehir yasası’ ile hazineye devredilmesi sorunlara neden oluyor. 1.300 dönümlük mera alanı içerisinde bulunan barınakların yıkılmasını isteyen yetkililerin bazı köylülere para cezası yazdığı öne sürülüyor. Öte yandan, üretim maliyetlerinin her geçen gün artması, hem hayvancıları, hem de zeytin üreticilerini zor duruma sokuyor.

Kurultayın açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanı ve Yüksek Maden Mühendisi Abdülaziz Şenel, köylünün her sorununda yanında olduklarını belirterek Ayvalık’ın diğer köylerinde de Üretim Devrimi Kurultayı yapacaklarını söyledi.

Hedef; Köy tüzen kişiliklerini yeniden oluşturmak

Köylünün mera sorununu dillendirmesi üzerine, hem ilçe hem de ilde bulunan mera komisyonları ile Tarım ve Orman İl Müdürlükleri nezdinde girişimlerde bulunacaklarının sözünü veren Albayrak, Bütünşehir yasasını kaldırarak köy tüzel kişiliklerini ve belde belediyelerini yeniden oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.

“15 kırsal mahalleyi mağdur ettiler”

Öte yandan, Balya ilçesinin eski beldelerinden olan Ilıca kırsal mahallesinde düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’nda kahvehaneyi dolduran vatandaşlar, Vatan Partisi yöneticileriyle bir araya geldi. Ilıca Muhtarı Metin Salgın, Yenikavak Muhtarı Ramazan Dağbaşı, Karacahisar Muhtarı Ziya Yılmaz ve Gökmusa Muhtarı İlyas Özdemir olmak üzere 4 muhtarın katıldığı kurultayda çok sayıda üretici söz alarak sorunlarını dile getirdiler.

Başta yem, gübre ve mazot olmak üzere üretim maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet eden köylüler üretmek için desteklerin artması ve çiftçi borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdiler. Ayrıca Ilıca’daki PTT şubesinin kaldırılması nedeniyle civardaki 15 köyün mağdur edildiğini aktaran vatandaşlar, Ilıca’yı diğer köylere bağlayan 4 adet köprünün bakımsızlığından ve darlığından şikayet ederek Vatan Partisi’nden destek istediler.

5 esasları olduğunu belirttiler

Kurultayda konuşma yapan Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak; PTT şubesinin yeniden kurulması ve köprü sorunun çözülmesi için harekete geçeceklerinin sözünü verirken, önceliklerinin ‘üretici baş tacı’ sloganıyla köylünün üretim şevkini artırmak olduğunun altını çizdi. Üretim Devrimini hayata geçirmek için 5 esasları olduğunu söyleyen Albayrak; tasarruf, yatırım, istihdam, üretim ve adil paylaşım politikalarıyla milletin dar boğazdan çıkabileceğini ifade etti. Dolar saltanatından şikayet eden köylülere, Vatan Partisi iktidarında çarşıların sultanı TL olacak diye cevap veren Albayrak, Türkiye’nin tarihi bir fırsat yakaladığını ve Asya’daki dostlarıyla hem güvenlikte hem de ekonomide yapacağımız işbirliğiyle ülkemizi şahlandıracağız diye konuştu.

“Bölge ülkeleriyle iş birliği yapılması gerekli”

Muhtarlar ve köylüler de FETÖ ve PKK terör örgütlerini başımıza musallat eden ABD’nin esas tehdit olduğunu, Türkiye’nin Atatürk döneminde yaptığı gibi bölge ülkeleriyle işbirliği yapması gerektiğini ayrıca ifade ettiler. Kurultayın ardından, Ilıca kırsal mahallesinin genç üreticilerinden elektronik teknisyeni Emre Buran ile veteriner Uğurcan Buran Vatan Partisi’ne üye oldu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber