Denizler Kirletiliyor, Halk İsyanda!
Edremit Altınoluk’ta atık suların denize boşaltılması, halkın sağlığını ve çevreyi tehdit ediyor. Vatandaşlar yetkilileri göreve çağırıyor.
Denizler Kirletiliyor, Halk İsyanda!
Edremit’in gözde turizm merkezlerinden Altınoluk Avcılar sahilinde dereler aracılığıyla atık suların denize boşaltılması büyük tepkiye neden oluyor. İnsan sağlığını ve çevreyi tehdit eden bu çevre katliamına hala çözüm bulunmamasına tepki gösteren vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.
Buna Kim Dur Diyecek?
Yüzlerce sitenin bulunduğu Altınoluk Avcılar Altında yaşayan vatandaşlar, uzun süredir devam eden bu çevre kirliliği sorununa yetkililerin hiçbir önlem almadığını ve cezai yaptırım uygulamadığını dile getirerek, denizlerin her geçen gün daha fazla kirletildiğini ifade ettiler. Özellikle Avcılar altındaki büyük zincir marketlerin de bulunduğu dere yatağında biriken çöpler ve pis sular, yaşanan çevre felaketini gözler önüne seriyor.
“İnsan Sağlığıyla Oynanıyor”
Avcılar altında ikamet eden Selma Taşkın, yaşadıkları sorunları şu sözlerle dile getirdi: “Evsel atıklar ve kanalizasyon suları gözümüzün önünde denize akıtılıyor. Bu şekilde insan sağlığıyla resmen oynanıyor. Gördüğünüz gibi pet şişeler, poşetler ve yiyecek atıkları gibi her türlü çöp dere yatağında mevcut. Akşam saatlerinde pis atık sular da bu dereye veriliyor ve bu pis sular, denize akıyor. Hem çevre, hem de insan sağlığını tehdit eden bu kirliliğe yetkililerin dur demesini istiyoruz”.