Edremit’te 15 Temmuz Etkinlikleri Şehitlik Ziyaretiyle Başladı

Edremit Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen anma etkinlikleri, saat 11.00’de şehitlik ziyareti ile başladı.

Edremit’te 15 Temmuz Etkinlikleri Şehitlik Ziyaretiyle Başladı

Edremit’te 15 Temmuz Etkinlikleri Şehitlik Ziyaretiyle Başladı

Edremit Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen anma etkinlikleri, saat 11.00’de şehitlik ziyareti ile başladı. Ziyarete Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, Edremit Belediye Başkan Vekili Muharrem Döğer, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Rasim Girgin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fethi Bilge, siyasi parti ilçe başkanları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Şehitlikte yapılan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için dualar edildi.

Gün Boyu Etkinlikler Devam Edecek

Etkinlikler kapsamında saat 12.30’da Bekir Efendi Camii’nde Aziz Şehitlerimizi Anma Programı gerçekleştirilecek. Bu programda Mevlid-i Şerif okunacak, Hatm-i Şerif duası yapılacak. Saat 14.00’te ise Atatürk Gençlik Merkezi Şehit Aybüke Yalçın Kültür Kompleksi’nde “15 Temmuz Temalı Fotoğraf Sergisi” açılarak vatandaşların ziyaretine sunulacak. Akşam saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Demokrasi Nöbeti başlayacak ve gece boyunca sürecek etkinliklerin başlangıcı yapılacak.

Anma Yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı Programı

Saat 22.15’te vatandaşlar Şehit Hamdibey Meydanı’nda toplanacak ve 22.30’da Cumhuriyet Meydanı’na kadar Şehitleri Anma Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Saat 23.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törende; saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiir dinletileri ve ilahilerle geceye anlam katılacak.

İlçe Kaymakamı Ahmet Odabaş’ın günün anlam ve önemine dair konuşmasının ardından, çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilecek.

Gece Yarısı Dua ve Bayrak Şöleniyle Sona Erecek

Programın son bölümünde saat 00.00’da İlçe Müftüsü Sıddık Durmuş tarafından dua edilecek. Saat 00.13’te sela okunacak ve 00.20’de bayrak şöleni ile anma etkinlikleri sona erecek.

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 15 Temmuz’un milli iradenin gücünü ortaya koyduğu tarihi bir direniş günü olduğunu vurgulayarak tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber