Mavi Gözlü Dev’ Nazım Hikmet, Edremit'te Anıldı
Edebiyat dünyasının unutulmaz ismi “Mavi Gözlü Dev” Nazım Hikmet Ran, ölümünün 62. yıl dönümünde Edremit Altınoluk’ta bulunan anıtı başında düzenlenen törenle anıldı.
Mavi Gözlü Dev’ Nazım Hikmet, Edremit’te Anıldı
Edebiyat dünyasının unutulmaz ismi “Mavi Gözlü Dev” Nazım Hikmet Ran, ölümünün 62. yıl dönümünde Edremit Altınoluk’ta bulunan anıtı başında düzenlenen törenle anıldı.
CHP ve Edremit Belediyesi Protokolde Yer Aldı
Edremit Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğine Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Döğer, CHP Edremit İlçe Başkanı Av. Emin Yalçıntaş ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, Nazım Hikmet’in yaşamı ve mücadelesine dair konuşmalar yaptı, şiirleri okundu.
“Nazım’ı Anmak Mücadeleyle Mümkündür”
Programda konuşan CHP Edremit İlçe Başkanı Av. Emin Yalçıntaş, Nazım Hikmet’in sadece bir şair değil, aynı zamanda büyük bir mücadele insanı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Nazım Hikmet’i anmak ancak daha adaletli, eşitlikçi, barışçı ve insani bir dünyanın kurulması için verilecek mücadele içinde mümkündür. Onun anısı bu yüzden bunca değerli ve görkemlidir.”
Şiirlerle Yaşayan Bir Miras
Törende, Nazım Hikmet’in unutulmaz şiirleri katılımcılar tarafından seslendirilirken, anıta çiçekler bırakıldı.
Nazım Hikmet Kimdir?
1902 yılında Selanik’te doğan Nazım Hikmet Ran, Türk edebiyatının en önemli şairlerinden biridir. Toplumcu gerçekçi şiir anlayışıyla tanınan şair, siyasi görüşleri nedeniyle yıllarca hapis yatmış ve sürgün hayatı yaşamıştır. 1963 yılında Moskova’da hayatını kaybetmiştir.
Balıkesir’de Çevre Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı
Ceren Köse