Prof. Dr. Serdar Yılmaz: “Kent, sanatın yaşadığı yerdir”
Balıkesir’de “Yaşayan Müze” ve “Çağdaş Müzecilik” anlayışıyla hizmet veren müzeler, hem öğrencileri hem de sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.
Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Galerisi, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Yılmaz’ın “Kent Algısı ve Güzel Sanatlar: Balıkesir Üzerine Birlikte Düşünmek” konulu söyleşisine ev sahipliği yaptı.
“Eylül’de Müzede Sanat ve Söyleşi Zamanı” etkinliği kapsamında düzenlenen buluşmada Yılmaz, Balıkesir’in kültürel kimliği, sanatın kent belleğindeki yeri ve çağdaş sanatın toplumla kurduğu bağ üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Söyleşiye Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Balıkesirli sanatseverler katıldı. Etkinlik sonrası katılımcılar, Devrim Erbil’in “çizgisel kent dokusu” temalı “Şekerrenk” sergisini gezdi.
Cumhuriyet’in İlk Köy Okulu Müze Oldu
Temeli 1923 yılında atılan ve 1929’da eğitime başlayan
Balya Akbaş Köy Okulu, bugün “Akbaş Etnografya Müzesi”
olarak geçmişe ışık tutuyor.
Karesi Kabakdere İlkokulu ve Altıeylül Aslıhantepecik İlkokulu
öğrencilerinin ziyaret ettiği müzede, dönemin sıraları, kara
tahtaları, ders materyalleri ve köy halkının günlük yaşam eşyaları
sergileniyor.
Öğrenciler, rehber eşliğinde müzeyi gezerek Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki eğitim ortamını yerinde deneyimledi.
Fen Bilimleri Dersi Jeopark Müzesinde İşlendi
Edremit’in Güre Mahallesi’ndeki İda Madra Jeopark Müzesi, Fen
Bilimleri dersi kapsamında Karagözoğlu İlkokulu, Atatürk İlkokulu
ve Girne Koleji öğrencilerini konuk etti.
Jeolojik dönemlerden günümüze uzanan taş ve maden örneklerini
inceleyen öğrenciler, Balıkesir’in jeolojik yapısını yerinde
öğrenme fırsatı buldu.
Ziyaret sonunda öğrenciler, beğendikleri kayaçları resmederek dersi
sanatla birleştirdi.