Balıkesir'de Sahnedeki Kefenler Dikkat Çekti

Balıkesir'de Gazze'de yaşanan facianın boyutunu gözler önüne seren bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe özel hazırlanan kefenlerse programın dikkat çeken ögesi oldu.

Sahnede Kefenler Dikkat Çekti

Balıkesir’de geçtiğimiz günlerde Salih Tozan Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen bir programda sahneye yerleştirilen kefen biçimindeki temsili paketler dikkat çekti.
Alperen Ocakları Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, sahnede yer alan bu simgesel görüntü izleyicilerde merak ve duygusal bir etki yarattı.

Programda Filistin’de yaşanan saldırılara dikkat çekmek amacıyla sembolik bir gösterim yapıldığı belirtildi. Sahnede Türk bayrağıyla kaplı masa, Kudüs temalı tablo ve beyaz örtülere sarılmış temsili bedenler yer aldı.

“İnsanlığın Vicdanını Haykırmak İçin Toplandık”

Programda konuşan Büyük Birlik Partisi Balıkesir İl Başkanı Hamza Başarır, yaşanan olayların insanlık adına büyük bir utanç olduğunu belirtti.
Başarır, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada insanlığın vicdanını haykırmak için toplandık. Gazze’de masum çocuklar katlediliyor, kadınlar bombalar altında can veriyor, bir millet yok edilmek isteniyor. Ama herkes bilsin ki biz susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz.”

Başarır, açıklamasında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun sözlerine de atıfta bulunarak,

“Zulme sessiz kalan, zalimin ortağıdır.”
ifadelerini kullandı.

“Gazze Yalnız Değil”

Başarır, konuşmasında mazlumların yanında yer aldıklarını vurguladı:

“Buradan zalimlere sesleniyorum: Ne kadar güçlü olursanız olun, mazlumun ahı karşısında yıkılacaksınız. Gazze’nin gözyaşları sizin iktidarınızı boğacaktır. Kudüs yalnız değildir, Anadolu’nun vicdanı Gazze’de atmaktadır.”

“Büyük Birlik Partisi olarak biz, mazlumun yanındayız. Ne pahasına olursa olsun bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Programda Duygusal Anlar Yaşandı

Sahnedeki kefen benzeri temsili figürler ve yapılan konuşmalar, salondaki izleyiciler arasında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Program sonunda Gazze’de yaşamını yitiren siviller için dua edildi.

Etkinlik, Balıkesir’de Filistin’e destek amacıyla gerçekleştirilen en dikkat çekici organizasyonlardan biri olarak hafızalarda yer etti.

kefen bbp Hamza Başarır Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi balıkesir gazze
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber