Vekil Dalgın’dan TEMU Alışverişlerinde Gümrük vergisi Tepkisi
Türkiye’de yurt dışından yapılan online alışverişlerde önemli bir değişiklik gündeme geldi.
Vekil Dalgın’dan TEMU Alışverişlerinde Gümrük vergisi Tepkisi
Yurt dışından online alışverişte 30 Euro muafiyeti kaldırılıyor mu? Balıkesir Bağımsız Milletvekili Burak Dalgın, “Vatandaşın hayatını ucuzlatmak yerine ilave vergiler getiriliyor” diyerek karara tepki gösterdi.
Çin merkezli Temu gibi platformlarda 30 Euro’ya kadar uygulanan vergi muafiyetinin kaldırılması için çalışma başlatıldı. Düzenleme ile birlikte yurt dışından getirilen her ürün için gümrük vergisi alınması planlanıyor.
Burak Dalgın’dan Ekonomi Yönetimine Eleştiri
Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, alınacak kararın vatandaşı olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Dalgın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yönetim tercih yapmaktır , ekonomi yönetiminin tercihleri yanlış. Vatandaşın hayatını ucuzlatmak yerine ilave vergiler getiriliyor. Vatandaşın seçeneklerini artırmak yerine çıkar gruplarına mahkûm ediliyor. Vatandaşın hürriyetlerini genişletmek yerine yasaklar dayatılıyor.”
Ne Değişecek?
Yeni düzenleme hayata geçerse, 30 Euro altı alışverişlerdeki vergi kolaylığı tamamen kaldırılacak. Bu da özellikle Temu, Shein ve benzeri sitelerden uygun fiyatlı alışveriş yapan vatandaşların maliyetlerinin artması anlamına geliyor.