Riyad’da Tarihi Zafer: Boylu’dan Altın Madalya ve Yeni Rekor

6. İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden milli yüzücümüz Ahmet Mete Boylu, 200 metre serbest yarışında hem altın madalya kazandı hem de yeni bir İslam Oyunları rekoruna imza attı.

Riyad’da Tarihi Zafer: Boylu’dan Altın Madalya ve Yeni Rekor

Riyad’da Altın Zafer

7-21 Kasım 2025 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen 6. İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye’yi gururlandıran bir başarı geldi. Yüzme A Milli Takımı sporcumuz Ahmet Mete Boylu, 200 metre serbest stil yarışında 1:48.65’lik dereceyle birinci olarak altın madalya kazandı.

Yeni İslam Oyunları Rekoru

Boylu’nun elde ettiği bu derece yalnızca bir şampiyonluk getirmekle kalmadı, aynı zamanda İslam Oyunları rekorunu da tarihe yazdı. Böylece genç yüzücü, Türk spor tarihinde bir kez daha gurur kaynağı oldu.

Tebrikler Ahmet Mete Boylu ve Musa Özcan

Türkiye Yüzme Federasyonu, başarılı sporcuyu ve antrenörü Musa Özcan’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Federasyondan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sporcumuz Ahmet Mete Boylu’nun bu tarihi başarısı bizleri son derece gururlandırmıştır. Hem ülkemizi hem bayrağımızı en iyi şekilde temsil eden sporcumuzu ve antrenörünü yürekten kutluyoruz.”

Riyad zafer altın madalya rekor
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber