Çanakkale’de Uçuşlar ve Deniz Seferleri İptal Edildi

Çanakkale’de devam eden orman yangınları, hava ve deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Çanakkale’de Uçuşlar ve Deniz Seferleri Yangın Nedeniyle İptal Edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale Havalimanı pistinin devlet hava araçları, ambulans uçaklar, arama-kurtarma ve yangınla mücadele hava araçları hariç olmak üzere 11 Ağustos 2025 saat 19.30’a kadar tüm uçuşlara geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Çanakkale Dardanos mevkisinde meydana gelen orman yangınlarında bölgede mahsur kalan 84 vatandaşımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait deniz araçlarının da görev aldığı tahliye operasyonları ile güvenli bölgelere nakledildi” denildi.

Çanakkale’nin Kepez beldesinde tarım arazisinde başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangında Güzelyalı bölgesindeki bazı villalar da yandı.

Yangın, saat 13.30 sıralarında Çanakkale’nin Kepez beldesinde tarım arazisinde başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi.

Gestaş’tan Deniz Üzerinden Tahliye Açıklaması

Çanakkale’de deniz ulaşımını sağlayan Gestaş, yangın bölgesindeki tahliyelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Yenice gemimiz, Çanakkale Güzelyalı’da devam eden yangın alanındaki vatandaşlarımızın tahliyesi için bölgede… Deniz üzerinden tahliyeler gerçekleşmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Çanakkale
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber