GündemDünyadan Haberler

Anadolu basınından Küçükkaya’ya teşekkür

Anadolu medyasının sesi Alternatif Güçbirliği Platformu’nun 3. Danışma Kurulu toplantısı Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirildi. Buluşmada İsmail Küçükkaya’nın başlattığı “Her eve, her dükkana bir yerel gazete alalım” kampanyasının memnuniyet verici olduğu vurgulandı.

Anadolu Basını Alternatif Güçbirliği Platformu Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, yayınladığı ‘Alternatif Güçbirliği Karadeniz Ereğli Bildirisi’nde şu ifadelere yer verdi:

‘MEDYANIN ROLÜ AZALMIYOR DAHA DA ARTIYOR’

“Toplantıya konuşmacı olarak katılan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Faik Demir, “Yeni Dünya Düzeni ve Medyanın Rolü” konulu bir konuşma yaptı. Demir konuşmasında, yeni dünyada değişen ve gelişen teknolojiyi takip eden medyanın etkisinin ve rolünün arttığına işaret ederek, “Demokrasi kavramlarını en çok Avrupa konuşuyor. Tahammülsüz bir Avrupa görmeye başlıyoruz. Bıçak kemiğe dayanınca ekonomik olarak hazır düzene karşı çıkılıyor. İnsanlar, içinden gelecek hissi söyleyecek liderler arıyor. Sokak ağzı konuşan liderler öne çıkıyor. Bizim siyasette ‘Ben gidiyorum, dönemimi tamamladım’ diyen yoktur ama Avrupa’da vardır. Yeni yönetsel sistemler pazarlanır ve satılabilir hale getiriliyor. Bu sistemde tüm liderler ötekilere nasıl meydan okunduğunu gösteriyor. Bu halka fayda getirmez. Mutlak otorite uzun vadede başarılı olamaz. Bu liderler yüzünden yeni dünya düzeninin nereye gittiğini fark ediyoruz. Yeni düzende anahtar kavram egemenlik ve egemenliğin dokunulmazlığı bugün en çok dikkat edeceğimiz hassasiyettir. Yeni düzen eskiyi aratabilir mi bilemiyorum. Medyanın rolü azalmıyor, daha artıyor” dedi.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA’YA TEŞEKKÜR

Bu arada, Karadeniz Ereğli’deki toplantıya Anadolu ve Trakya’dan katılan yaklaşık 30 gazeteciler cemiyetinin başkan ve temsilcileri tarafından, Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın başlattığı “Her eve, her dükkana bir yerel gazete alalım. Abone olalım. Basın özgürlüğünü de demokrasiyi de yerelden canlandıralım” kampanyasının memnuniyet verici olduğu vurgulanarak, “Küçükkaya’ya yerel medya temsilcileri olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kampanyanın tüm medyaya örnek olmasını diliyoruz” dendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu