GündemDünyadan HaberlerEğitim

“ANDIMIZ OKUTULSUN”

TÜRKAV Balıkesir Şubesi Başkanı Adnan Tatoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Yarış Ortaokulu Müdürü olarak yeni atanan Murat Özdemir’i ziyaret etti.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Başkan Tatoğlu Müdür Özdemir’i tebrik ederek başarılar diledi. Başkan Tatoğlu son günlerdeki tartışmalara değinerek andımız konusunda şunları söyledi: “Öğrenci Andı’nda yer alan Türk ifadesi bir etnisitenin tanımı değil, tüm insanlarımızı kapsayan milli kimlik tanımıdır. Danıştay da “Andımız Okutulsun” kararıyla bunu tescillemiş oldu. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 66. Maddesi, “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” der. Yine devletimizin kurucusu büyük Atatürk, “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” demiştir. Dolayısıyla Türk ifadesini sadece bir etnisitenin kimliği gibi yansıtmak arazlı bir yaklaşımdır. Öğrenci Andı içeriği itibariyle milli şuuru besleyen bir unsur olarak görülmeli ve Andımıza sahip çıkılmalıdır. Buna karşı duranların ise sorgulanması gerekir. “Öğrenci Andı ayırıyor” diyorlar. Çok doğru söylüyorlar! Ama memleket severler ile aklı, gönlü, fikri başka yerde olanları ayırıyor.”

Başkan Tatoğlu konuşmasının devamında millet sevdalılarına seslenerek “Danıştay’ın Andımız kararı geleceğimiz için büyük bir yanlıştan dönmenin fırsatıdır. MEB bu kararı biran önce yönetmeliğe eklemelidir. Siyasi veya sendikal bir karşıtlığa gerek kalmadan müşterek olarak savunulması gereken bir durumdur. “Bu milleti sevmek sizin tekelinizde mi?” diye soranlara alın size fırsat hadi hep beraber sevgimizi gösterelim.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu