GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Anız Yangını Köylülerin Dikkati Sayesinde Söndürüldü

Anız Yangını Köylülerin Dikkati Sayesinde Söndürdüler

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Yaylabayır Kırsal Mahallesinde çıkan anız yangını mahalle sakinlerinin yangın tankerleri ile müdahalesi sonucu büyümeden söndürdüler.

Sındırgı ilçesine bağlı Yaylabayır Kırsal Mahallesinde çıkan anız yangını mahalle sakinlerinin dikkati ve çabası ile söndürdüler. Köyde bulunan Matematik öğretmeni Musa Koştur ve Uzman Çavuş Necati Doğan mahalle muhtarı Mustafa Eraslan’ın yangını telefon ile ayrıca bildirmesi üzerine yangın tankerini alarak Söğütlüpınar mevkiine gitti. Olay yerine gittiklerinde mahalle sakinleri çalılarla süpürerek ilk müdahaleyi yapmaya başladı. Tankerle birlikte yangın büyümeden kontrol altına alındılar. Sındırgı Orman İşletme müdürlüğüne bağlı arasözlerinde bölgeye intikal etmesi ile ayrıca birlikte soğutma çalışmaları gerçekleştirdiler. Mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin duyarlılığı bir facianın önüne geçti.

Tatil dolayısı ile memleketinde bulunan ve yangın tankeri ile ilk müdahaleyi yapan matematik öğretmeni Musa Koştur, “Muğla’da, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ciğerlerimizi yanıyorlar. Bir an bile tereddüt etmeden yangına koştuk bizde duyunca. Bu vatandaşlık borcu. Çok şükür büyümeden ayrıca söndürebildik” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu