GündemDünyadan HaberlerEkonomi

ANKARA’DA KOOPERATİFLER FUARINA YOĞUN İLGİ

3. sü düzenlenen Uluslararası Kooperatifler Fuarı Ankara Ticaret Odası Congresium’da 5-8 Aralık tarihlerinde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açılışını yaptığı fuarda Balıkesir’den Altıeylül Atköy Tarımsal Kalkınma, İvrindi Gökçeyazı tarımsal Kalkınma ve Gönen Merkez Kadın Girişimci Kooperatifleri stant açtı.
Fuarla ilgili Atköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Balıkesir Haykoop Başkanı Faruk Özen şunları söyledi;

TARIM ŞURASI İLE BİRLİKTE KOOPERATİFÇİLİĞE YENİ BİR YAKLAŞIM OLUŞTU…

“- Bu fuar öncekilere göre daha farklıydı. Hem Devletin hem de vatandaşın ilgisi yoğundu. Günlük ziyaretçi ortalaması 10.000 kişiden aşağı düşmedi. Kooperatiflerimiz ürettikleri ürünleri sergilediler ve tatmin edici satışlar oldu. Yurtdışından gelen alım heyetleri ile ikili görüşmelerimiz oldu. Özellikle Hindistan ve Gürcistan heyetlerinde aşırı bir ilgi vardı. Balıkesir olarak 3 kooperatif ile katıldık. Atköy kooperatifi peynir, yoğurt, tereyağı ve sucuk ile Gökçeyazı kooperatifi doğal bitki çayları, bal, reçel, pekmez ve salça ile Gönen Kadın Kooperatifi ise el örgü işleri ile görücüye çıktı.

DEVLET KURUMLARININ ÖNCELİĞİ KOOPERATİF ÜRÜNLERİ OLACAK

Bu sene Fuara Devlet kurumlarının ilgisi yoğundu, tüm bakanlıklar toplu alımlar için bizleri ziyaret etti, ürün numunesi aldı. Önümüzdeki yıldan itibaren İlk tercihlerinin kooperatif ürünleri olacağını söylediler. Bu bizi mutlu etti. Kooperatif ürünlerine son zamanda artan bir ilgi olduğu dikkatimizden kaçmıyor. Bizlerde toplumun sağlıklı gıdaya ulaşımında baş aktör olmak istiyoruz. Kooperatif ürünlerine olan güvenin daha da artması yönünde çalışacağız.

MİLLETVEKİLLERİ’DE FUARDAYDI

Balıkesirli hemşehrilerimiz, bürokratlar ve siyasiler bizleri yalnız bırakmadı.
Fuar süresince stantlarımızı ziyaret ettiler, hatta bizzat müşterilerle ilgilenerek bizleri onore ettiler. Bu vesile ile Balıkesir Milletvekillerimiz Belgin Uygur’a, Adil Çelik’e, Yavuz Subaşı’ ya, Mustafa Canbey’e, Ahmet Akın’a, Altıeylül Başkanı Hasan Avcı’ya önceki dönem milletvekillerimiz Ergün Aydoğan ve Sema Kırcı’ya, Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz ve yönetimine, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Üyesi Hikmet Kınık’a, gelemeyen ama telgraf ile mesajını ileten Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’e ve Milletvekili Ensar Aytekin’e, tüm hemşehrilerimize kooperatiflerimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”
Fuarı ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’da Balıkesir stantlarında uzun süre kalarak ürünler hakkında bilgi aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu