GündemKöşe YazılarıNursima Akyürek

Anlayışla karşılama

Bakınız, o sadece bir oyuncudur. Kendi rolleri içerisinde adım adım ilerliyor, kılıktan kılığa girip duruveriyor gözler önünde.

Sahne misali bir dünya, etrafında dekore dal kaplamalı ağaçlar meşe, palamut, çam çeşit çeşit. Seyirci etrafındaki herkes belki de . Arlanmaz uslanmaz bir role giriveriyor bazen! Rahatsızlık verici bir role bürünüyor genç adam, bağırıyor ve etrafındakilere korku salıyor içinde hırs ve dolusu bir kin ile çevresindekilere laf atıyor. Bakınız, o sadece bir oyuncu bile olsa etrafındakilere korku salmıştır. Rol bir baba rolü bir arkadaş rolü bir kardeş rolü herhangi bir rol olabilir. Bakınız ne görüyorsunuz? Haddini aştı öyle değil mi? Şimdi onu kim sakinleştirecek.

Elinde bir buket çiçek sahneye yürüyor ayaklarında takunya ve saçlarında kurdeleli kumral tenli güzel bir hanımefendi. Rolü herhangi bir rol. Aklı havada lakin, nazik ve kibar biri. Ayakları ile dans ediyor öncesinde sonra elleri ile eşlik ediyor şarkıya sokağın ilerisinde bir simitçi ile bir çocuk oturuyor onlarda ayağa kalkıp hanımefendiye eşlik ediyorlar. Şarkı kin dolu gencin dikkatini çekti ve yaklaştı gökyüzüne baktı şöyle insanlara, çilekeş durumundan eser yoktu şimdi. Oturup bir gülümseme ile izlemeye başladı her şeyi hayatı farkında kıldı bir anda mutluluk. Rolünü değiştirdi şimdi sadece mutlu biriydi , mutlu ve sonuna kadar yaşamak isteyen içine güzel kokular çekti şöyle havadan sudan. İleride at çiftliği gördü. Sahneden indi ve ata bindi. Saçları gür delikanlı şimdi bir çiftçi rolündeydi.

Kimi zaman insan bir role bürünür ve etrafındakileri görmezden gelmeyi başarır. Roller her zaman değişebilir. Uygun bir zaman diliminde dönüşüverir, kızgınlık hüzün duyguları ve acı zaman zaman mutluluk basit hislerin anlık zevkleri rol içerisinde mimiklere jestlere yansıdı. Yaşadığımız hayatın oyun perdeleri ve karşılaştığımız insanlar ile oynadığımız tiyatro çerçevesi bizi sahiden yaşanılabilir hayatı kıldı. Yönetmen ise o kadar hoştu ki bizlere onca dekoru ve bu sahnenin(dünyanın)içerisinde her bir insanı manevi ve maddi zengin dünyaya getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu