GündemKöşe Yazıları

Anne Adayları Sıcak Havalarda Bunlara Dikkat

Anne Adayları Sıcak Havalarda Bunlara Dikkat

 

Aşırı sıcaklardan daha çok etkilenen hamilelerin, dikkatli olmaları gerekiyor. Konuyla ilgili Öğretim Görevlisi Benay Gülşen’in verdiği bilgiler ışığında bugün sizlere sıcak havalarda dikkat edilmesi gereken bazı bilgiler vereceğim.

Terlemeyle gerçekleşen sıvı kaybının, idrar yolları enfeksiyonuna neden olabilir.Bu da sancıların tetiklenmesiyle erken doğum riskini meydana getirebilir.Bunu önlemek adına hamileler günde en az 2.5 litre su tüketilmeli. Ayrıca gebeler günlük kıyafetlerinde daha açık renkli kıyafetleri tercih etmeli. Güneşli havalarda dışarı çıkan hamileler, cilt lekelenmelerini önlemek için en az 50 faktörlü güneş kremi sürmeli…

GÜNDE EN AZ 2, 2.5 LİTRE SU

Vücuttaki terleme ve nefesle gerçekleşen sıvı kaybı, aynı zamanda idrar miktarında azalmaya dolayısıyla da idrar yolları enfeksiyonunda artışa neden olabilir. Sistit dediğimiz idrar yolu enfeksiyonlarındaki artışın en önemli kaynağı hem idrar miktarındaki azalma hem de idrar yolu enfeksiyonları ajanlarıyla karşılaşılmadaki sıkılık (deniz ve havuz gibi) olarak karşımıza çıkabilir.

İdrar yolu enfeksiyonları nedeniyle mesanede hissedilen spazm şeklindeki kasılma ve ağrılar ise rahimde sancıları tetikleyerek erken doğum riskini arttırabiliyor. Bunu engellemenin en güzel yolu sıcak yaz günlerinde günde en az 2, 2.5 litre su tüketmekten geçiyor.

Su aynı zamanda rahimdeki kasılmaları azaltan bir etkiye de sahip.

İdrar çıkışını artıran tein ve kafein gibi maddeleri barındıran çay ve kahve benzeri içeceklerden uzak durmanın da faydası olur. Taze mevsim meyveleriyle yapılacak sütlü meyveli içecekler, limonata ile nane gibi serinletici ve rahatlatıcı içecekleri fazla tüketmek daha avantajlı olacaktır. Sağlıklı günler dilerim.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu