GündemEğitim

ANNE SÜTÜ EMZİRME DANIŞMANLIĞI VERİLDİ

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il ve ilçe hastanelerinde görev yapan 22 Ebe/Hemşire’ye ‘Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’eğitimi verildi.

Anne ve bebek sağlığının korunması için bu tür çalışmaların yapıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘Bakanlığımız tarafından ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Bu program kapsamında Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından, İl Sağlık Müdürlüğümüz toplantı salonunda 23-24-24 Temmuz 2018 tarihlerinde Atatürk Şehir Hastanesi, Balıkesir Devlet Hastanesi, Ayvalık Devlet Hastanesi, Manyas Devlet Hastanesi, Kepsut Entegre İlçe Devlet Hastanesi, Gömeç Entegre Devlet Hastanesi, Balya Entegre İlçe Devlet Hastanesi, Marmara Entegre İlçe Devlet Hastanesi, Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi, Edremit Devlet Hastanesi, Burhaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapan 22 Ebe/Hemşire’ye ‘’Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’eğitimi verilmiştir’

İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; ‘ Dr. Nil Solmaz KÖSE, Ebe Reyhan ADAK, Öğr. Gör. Dr. Filiz Aslantekin Özçoban, Hemşire Özge Aydoğan, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Ergün ve Diyetisyen Gülçin Koç’un eğitimci olarak görev aldığı 20 saatlik eğitimde, gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesinin önemi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” önerilerek ‘’Bebek Dostu Hastane’’ ‘’Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım’’, “Bebek Dostu Aile Hekimi” kavramlarının önemi ve bu yönde yapılması gerekenler vurgulanmıştır’ ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu