GündemEğitim

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ VURGULANDI

Bebeklere ilk 6 ay anne sütü verilmesinin önemine vurgu yapmak amacıyla Yaylada AVM’de stant kurularak bilgilendirme yapıldı.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Çocuk Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birimi, Aile Hekimliği Birimi ve Kanser Birimi çalışanları tarafından Anne sütünün ve emzirmenin özendirilmesi ve başarılı emzirme yöntemleri konusunda anneleri ve anne adaylarını bilgilendirmek amacıyla Yaylada AVM’de stant kurularak anne sütü ve emzirmenin önemini anlatan broşürler dağıtılarak anne ve anne adaylarına bilgi verildi.

Ayrıca Neonatal Tarama Programı kapsamında, tüm yenidoğanların Konjenital Hipotiroidi ve Fenilketonüri yönünden taranması, tanı konan bebeklerde bu hastalıklar nedeniyle oluşacak rahatsızlıkları önlemek için uygun tedavi başlanması gerektiği hakkında bilgi verilerek ‘Erken tanı konan bebeklerde tedavi oldukça kolay, ucuz ve etkin’ olduğuna vurgu yapıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Refik Budak; “Bakanlığımız tarafından ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ yürütülmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önerilen ve desteklenen bu programa göre; bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi ve altıncı aydan sonra da uygun besinlerle beraber emzirmenin iki yaşına kadar sürdürülmesi öngörülmektedir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu