Gündem

ANNELER DİKKAT! BU KALP SİZİN İÇİN ATIYOR

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Annelere Seslendi; ” Mahremiyet Korunacak, Uyuşturucu Bağımlılığından Kurtulan Yaşamlar Olacak”

Cd2Bdaae 462E 486B 987D 7E24Ea85Af9D

Uyuşturucu ile mücadele konusunda güçlü, iradeli anneler vurgusu yapan Vali Şıldak, “çocuklarımızı yalnız bırakmayalım ve takipte olalım” mesajı verdi. Uyuşturucu İl Mücadele Projesi İmza Töreni’nde konuşan Vali Şıldak, uyuşturucu ile mücadele verilerine değindi. “Yüzde 95 ev hanımı olan annelerimizin çocuklarında kullanım ve evde kullanım çoğunlukta” dedi. Anneleri projenin kalbi haline getirmenin elzem olduğunu belirtti.

VALİLİĞİN PROJESİNİN KALBİNDE ANNELER VAR

 

Balıkesir Valiliği, Uyuşturucu ile Mücadele Projesi’ni Balıkesir’de hayata geçirdi. Uyuşturucu ile mücadele noktasında bağımlı kişinin maddi ve manevi destekle birlikte topluma kazandırılması amaçlanıyor.
Danışmanlık merkezi, tedavi iyileştirme, tedavi süreci ve istihdam ayağı bulunan projede annelere büyük görevler düşüyor. Gönüllü anneler ve STK’lar sayesinde de sürdürülebilirliği sağlanacak projenin tanıtımı Avlu toplantı salonunda gerçekleşti.

 

PROJENİN PAYDAŞLARI İSTİHDAM SAĞLAYACAK KATKI SUNACAK

 

Uyuşturucu ile Mücadele programının açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Serkan Kadir Keskin yaptı. Müdür Keskin, “Uyuşturucu toplumu ve geniş kuşakları tehdit eden bir sorun. Projenin en önemli özelliği süreklilik arz edecek bir proje olmasıdır” dedi. Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Rahmi Kula’da yaptığı konuşmada proje paydaşı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti ve proje odaklı çalışan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’a teşekkür etti. Projenin istihdam tarafındayız diyen BTO Başkanı Kula, kişilerin topluma kazandırılmasında istihdamında önem taşıdığına değindi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Balıkesir Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un da paydaş olarak yer aldığı programda Rektör Kuş, “ kaliteli eğitim” vurgusu yaparak nitelik ve yapılan projelerle üretilen bilimin yanında, şehirle bütünleşmenin de büyük önem taşıdığına değindi. Üniversite ve şehir buluşmasını da sağlayan proje ayağının uyuşturucu ile mücadele konusunda verilecek her desteğin üniversite olarak verileceğini söyledi.

20201116 2 45392332 59806368
 

BAŞKAN YILMAZ “ KAPI ARDINDAKİ YAŞAMLARA DOKUNMAK”

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katılımcı olmanın önemli olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında kapı ardındaki yaşamlara da dokunduklarını ve dezavantajlı grupların belediye olarak yanında olduklarını belirtti. “Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” anlayışı ile bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, ailelerin yaşadıkları dramlara son verebilmek, acıları hafifletebilmek için planlı şekilde çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

UYGUR “TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYARAK BİR BÜTÜN ÇALIŞMA SÖZ KONUSU”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, “Madde bağımlılığı tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizde de kritik bir öneme haiz bir konu. Kurumlarımız, Bakanlıklarımız, STK’larımız önleyici, madde bağımlılığı oluştuktan sonra rehabilitasyon noktasında yapılan çalışmalar oldu. Toplumu bireyleri ilgilendiren yaşantıları derin etkileyen bu konu üzerine Bakanlık nezdinde de uyuşturucu kullanımı nedenleri ve uyuşturucuya iten nedenler konulu araştırmaların oldu. Aile Bakanlığımız, Sağlık Bakanlıklarımız gibi. Bu konu iler ilgili faaliyete geçen birimler oldu. Toplumdaki farkındalığı oluşturma için uyuşturucu ile hiç bulaşmadan bu konuyu anlatmak önemli. Eğitim önemli bir alan. Geçtiğimiz hafta eğitimle ilgili bir proje tanıtımına katılmıştık. Balıkesir güzel ve şanslı bir şehir şehrin dinamikleri biraraya gelerek taşın altına elini koyuyor. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum. Projeden Aile Bakanımıza bahsettim destek olacak. Hayırlara vesile olsun” dedi.

Hasan Sildak
 

SUBAŞI “UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPANIDA PKK İLE AYNI GÖRÜYORUM”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, “ Sadece bir protokol davetlisi değil aynı zamanda bir baba ve Yeşilay gönüllüsü olarak konuşma yaptığımı beyan etmek istiyorum. Bir önceki adım sigara ile başlıyor ikinci adım alkol ve üçüncü adım uyuşturucu ile son bulan bağımlı hale geliniyor. Dünyada uyuşturucu ile ölümler var. Türkiye’de uyuşturucu yaşı arkadaş çevresinin de etkisi ile düştü. Birer fert olarak ne yapmamız gerekiyorsa üzerimize düşeni hepimizin yapması gerekiyor. Uyuşturucu ticareti yapanı da PKK Terör örgütü ile aynı görüyorum. Bu noktada mücadelede ne gerekiyorsa en katı şekilde mücadeleye inanıyorum. Projede başarı diliyor hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

CANBEY “ BİR KİŞİYİ YAŞAMA DÖNDÜRMENİN HAZZI”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey “Umuda kapı açan bir projeye şahitlik ediyoruz. İstanbul’da olduğum süre içinde Cumhurbaşkanımızın da uyuşturucu ile mücadele konusundaki hassasiyetlerine şahidim. İlimizde de tüm paydaşların projeyi sahiplenmesi önemli.” dedi. Mecliste geçen bir anısını anlatan Canbey, iki gencin mecliste kendisini ziyaret ettiğini ve ziyarette gençlerden birinin uyuşturucu kullandığını beyan ederek ,ailesini bile tanımadığını, yaşayıp yaşamadığını hissetmediğini söylediğini belirtti. O genç için yapılan tedavi süreci sonrasında gencin geri dönüş yaparak tedavi sonrasında, “yaşadığımı hissettim ve 3 yaşında bir çocuğum olduğunu öğrendim” dediğini söyledi. Canbey, bir kişinin yaşamına dokunarak hayata döndürmenin önemine vurgu yaptı. O genç şehrimizde tedavi oldu diyerek Balıkesir’de önemli çalışmaların yapıldığını ve devamının da sağlanabileceği mesajını verdi.

 

VALİ ŞILDAK “SÜREKLİLİĞİ OLAN İSTİHDAM SAĞLAYAN PROJE”

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak projeye destek sağlayan her kesime teşekkür ederek başladığı konuşmasında Vali Şıldak 17 kurum ve kuruluşu proje şemsiyesi altında topladıklarını söyledi. Proje çok fazla örneği olan bir uygulama değil diyen Vali Şıldak şöyle konuştu: “ Bu konuda görev yaptığım Burdur’da ki halk günü buluşmasında bir muhtarımız şöyle dedi: “Gençlerimiz bitti” eli titriyor, yüzleri soluk. El uzatılması gerekiyor. Bu konuda yaptığımız çalışma ile şu an 30 gencimiz hem kamu, hem de özel sektörde halen çalışmaktadır ve 150 gence Burdur’da ulaştık. Bu sorun kanayan bir yaramız. Soruna bakış ve bu konudaki mücadele bir vatan görevi, vatandaşlık görevi. Ciddi bir sağlık sorunu. Ölümlere varıyor. Güvenlik sorunu. Toplumun huzurunu bozuyor. Uyuşturucudan kazanılan her para teröre gidiyor. Uyuşturucu ile mücadeleye önem veren emniyet ve jandarma birimlerimize de teşekkür ediyorum. YEDAM destek merkezi 1 ay içinde faaliyete geçecek ve en büyük paydaşlarımızdan biri de Yeşilay. Projemiz, sürekliliği olan ve takip sistemi olan, bir koordinasyonla geniş katılımlı destek alan ve istihdam sağlayan bir projedir.” Kamil Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu