GündemSiyasetTürkiye Gündemi

“APOLET”AÇIKLAMASINA SERT TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran seçimleri kapsamında ilk bölgesel toplantısını yaptığı Sivas’ta, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik “Apoletlerini sökeceğim” sözüne tepki gösterdi. Bahçeli, “Bu komutanımızın apoletlerini sökecek müptezel henüz anasından doğmamıştır” dedi.

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik ‘Apoletlerini sökeceğim’ sözüne de tepki gösteren Bahçeli şunları kaydetti: “Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adaylarına bakınız. Tam bir garabet, tam bir felaket. Birisi çıkıyor, ‘Parlamenter sisteme geri döneceğiz’ diyor. Diğeri çıkıyor terörle mücadelede üstün başarılar imza atmış saygın bir generalin ‘apoletlerini sökeceğim’ iddiasında bulunuyor. Allah bunlara fırsat vermesin. Neymiş, Cumhurbaşkanını alkışlamış. Ne yapacaktı? Yuh mu çekecekti? Ültimatom mu verecekti, muhtıra mı verecekti? Protesto mu edecekti? Bu dil Kandil dilidir, bu ağız FETÖ ağzıdır. Köhne fikirler, paslanmış çivilere benzer. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı gevşeyen akıl vidalarını söksün. İkinci Ordu Komutanı’nın hedef yapılması boşuna değildir. CHP Genel Başkanının ‘Afrin’e girilmesin’ çağrısının ayaklar altına alan inanmış ve kahraman evlatlarımızın komutasını yapan kişi, değerli generalimizdir. Bu komutanımızın apoletlerini sökecek müptezel henüz anasından doğmamıştır. İnce işçilikle apolet sökmenin hevesine kapılan, edep ve terbiye yoksunu siyasi duruşa büyük milletimiz haddini bildirecek karardadır.”

‘MHP, YENİ SİSTEMİN PAYDAŞIDIR’

Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bir kez daha yineleyen Bahçeli, “Bekamız için, beraberliğimiz için, birlik ve beraberliğimizin baki kalması için, selamet ve geleceğimiz için 24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi mutlaka kurulmalıdır. Türk milleti Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bütün ağır sorunlarından kurtulacak, devlete ahenk gelecektir. Cumhur İttifakı, millet aklı, milli bekanın teminatı, bin yıllık kardeşliğin teminatı. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası MHP’nin yeni bir toplum sözleşmesine ihtiyaç olduğunu hissederek bu adımı attığını, ülkenin beka sorunu yaşadığı bir dönemde parlamenter sistemi geri getirmek istemenin beyhude bir çabadan ibaret olacağını belirterek, şunları söyledi:“Cumhurbaşkanlığı sistemi gelecektir, gelecek bizimle birlikte gelecektir. MHP başından sonuna yeni hükümet sisteminin paydaşıdır. Hedefimiz, TBMM’de sayısal ve siyasal olarak güçlü bir MHP’nin varlığıdır. Hedefimiz TBMM’nin denge ve denetleme görevini yerine getirmektir. Partimizi küçültmeye, küçük göstermeye, eritmeye yönelik şerefsiz bir kumpasın, şerefsiz anketçileri ne söylerse söylesin, MHP sizin desteğiyle barajları aşa aşa geliyor. Bizden rahatsız olanlar, FETÖ, PKK’nın ekmeğine yağ süren onursuzlardır. Bizi çekemeyenler Müslüman Türk milletine düşman kesilenlerdir. Bundan 24 Haziran’a kadar konuşsunlar. Sonları yakındır, hesap vereceği günleri yakındır. MHP varsa Türkiye vardır, MHP varsa özgürlük ve demokrasi vardır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu