Özel HaberlerGündem

“Ara sokaklar felç oldu”

“ARA SOKAKLAR FELÇ OLDU”

 

Bu hafta “Muhtarlar konuşuyor”  köşemizin konuğu Ege Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Koyunoğlu oldu. 5 dönemdir muhtarlık yapan Koyunoğlu hava şartlarından ötürü yaşanan sıkıntıları anlattı.

Mahalle sakinlerinin şikayetlerine  göre paten pistine dönüşen ara sokaklarda hala tuzlama çalışması yapılmamasının vatandaşları isyan ettirdiğini söyleyen Koyunoğlu, mahallesini MERHABA’ya anlattı.

 

“Ara Sokaklar Felç Oldu”

Tarlabaşı, Demirciler, Yeniyol, Altay Caddelerinin  açık olduğunu söyleyen Ege Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Koyunoğlu, “Ana Caddeler şu anda açık, ama ara sokaklar felç. Orada oturan mahalle sakinleri  bu durumdan rahatsız. Kent merkezinde ara sokaklarda tuzlama yapılmayınca, yoğun yağıştan ötürü  ara sokaklar da felç oldu. Hatta bazı mahalle sakinleri kendi çabalarıyla sokakları kardan arındırmaya bile çalıştılar. Özellikle çocuklarının bu karlı, buzlu havalarda soğukta o sokaklarda yürümek zorunda kalmaları çok kötü.  Mahalle sakinlerinden yaşlılar da  mağdur olanlardan” dedi.

 

 “Eskiden İnsanlar Finansör Oluyordu”

5 dönemdir muhtarlık yaptığını söyleyen Koyunoğlu, “Mahalle sakinleri ile aram çok iyi. Ben muhtarlığa ilk önce alttan başlıyorum. Fakir, fukaradan başlıyorum.  Şimdi artık devletimizin her türlü imkânı var. Eskiden insanlar finansör oluyordu. Yardım amaçlı birine gittiğinizde 10lira, 20 lira ver dediğimizde veriyordu. Şimdi devletten maaş almayan fakir yok. Hiç almazsa üç aydan üç aya fakir maaşı alıyor.  Yaşını geçenler emeklilik parası alıyor. Ara sıra valilikten, kaymakamlıktan, sosyal yardımlaşmadan yardım geliyor. Benim şöyle bir şikâyetim var.  Kömür dağıtımında bir adaletsizlik oluyor. 1 kişiye 60 torba kömür veriyorlar. Ama aynı zamanda 5 çocuklu aileye de 60 torba kömür veriliyor. Bekar bir adama  60 torba kömür bence çok. Bu işin biraz dengeli yapılması gerekiyor. Bunun haricinde bu mahallede doğup büyüdüm ben. Herkes birbirini bilir. Bizde eline, diline, beline sahip ol derler. Biz böyle geldik, böyle gideriz” dedi.

 

“Çözüme kavuşuyoruz”

Mahalle ile ilgili genel olarak sorunlarının olmadığını söyleyen Koyunoğlu, “Şehrin içinde olduğumuz için çok fazla sıkıntımız yok. Yollarımızda çalışmalar oldu. Elektrik direkleri yer altına alındı orda bir sıkıntı oldu ama şu anda sıkıntılar gideriliyor. Sorunlarımız olduğunda belediyenin 4449910 nolu telefonu her işimizi görüyor. Her türlü sıkıntımızı gideriyorlar. Çözüme kavuşuyoruz. Hava koşulları ile ilgili de kar bizde en fazla bir hafta sürer. İki gün sonra açılır” dedi.  Ayrıca Ege Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Koyunoğlu, 2019 seçimlerinde  Karesi  Belediye Başkanlığı’na aday olacağını da söyledi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu