GündemTürkiye Gündemi

Ardahan’lı Gazeteciler’den Akyürek’e Ziyaret

Ardahan’lı Gazeteciler’den Akyürek’e Ziyaret

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Sempozyumu Balıkesir’de gerçekleşirken Kent Konseylerinin devir teslim töreni de Balıkesir’de yapılmış olacak. Kent Konseyleri Birliği temsil yetkisi devir Teslim töreni ile Ardahan’a geçecek. Program takibi nedeniyle Balıkesir’e gelen gazeteciler, Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Merhaba Gazetesi sahibi Semra Aman Akyürek’e de bir ziyarette bulundular.

Medya sektörü ve Balıkesir izlenimleri konuşuldu

Ziyarette, Gazeteciler ve Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Özkan Karakaya ve Ardahan Medya Gazete sahibi Barış Bilgin üçüncü kent konseyleri programı kapsamında Balıkesir’e geldiklerini ve Kent Konseyi devir teslimini takip edeceklerini belirttiler. Medya sektörünü de değerlendirme fırsatı bulan gazeteciler  yaptıkları sohbette Balıkesir ile ilgili izlenimlerini de Akyürek’e aktardılar. Gazeteci Öakan Karakaya, Kent konseylerinin  Mürsel Sabancı adıyla öne çıktığını ve tanımaya başladıklarını, birşeyler yapılıyor olduğunun hissiyatını da Kent Konseyinde gördüklerini söyledi.

Kent Konseyine Olan İnanç Balıkesir’de Başladı

Karakaya, Sempozyumda Başkanlar toplantısının gerçekleştirilmesinin akabinde Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in de belediye başkanı olarak kent konseyine olan inancının Balıkesir’de başladığını düşündüğünü belirtti. Kent Konseylerine olan inanç Balıkesir’de başladı diyen Karakaya “Ardahan’da yaşlılarımız için gerekse kadınlara dönük projeler yapıldı ve ciddi projeler ortaya kondu. Bu işe olan inancı da konuşmasından da çıkardığım kadarıyla Belediye Başkanı Faruk Demir burada yaşadı diyebilirim. Ardahan’da bu dönem özellikle mülteci, göçmen konularında ciddi çalışmalar olacak. ”dedi.

İddialı Şehirler İddialı Ürünlerle Adından Söz Ettiriyor

“ Biz açıkçası Balıkesir’e gelmekten burayı tanımaktan dolayı keyif aldık. Kuvayi Milliye şehrinden, Serhat şehri olan Ardahan’ımıza devir teslim yapılacak. Bizde takip edeceğiz. Ardahan çiçek balı konusunda iddialıdır. Balıkesir’de de arıcılık faaliyetleri olduğunu dinledik, peynirlerini tanıdık, kolonyasını zaten bilmeyen yok. Ardahan da özel bir şehir ve iddialı ürünleri var. Balıkesir’de yapılan sempozyuma katılımın büyük olması oldukça güzel ve bu şe verilen önemi de gösteriyor diye düşünüyoruz” dedi. M.Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu