GündemDünyadan HaberlerEkonomiTürkiye Gündemi

Arif Duman “Ayakkabı Fiyatları Artınca Tamirat İçin Gelenler Çoğaldı”

Arif Duman “Ayakkabı Fiyatları Artınca Tamirat İçin Gelenler Çoğaldı”

 

Ekonominin fırtınalı rüzgârına ayakkabı sektörü de yakalandı. Ayakkabı fiyatlarındaki yükseliş Balıkesir’de de yaşanınca ayakkabı tamircilerinin bir nebze yüzü güldü. Ayakkabı fiyatlarındaki artış bizim işlerimize yansıdı. Balıkesir’de ayakkabı tamiratçılığı yapan Usta Arif Duman, “Tamirat için gelenlerde artış var” dedi.

 

Ekonominin fırtınalı rüzgârına ayakkabı sektörü de yakalandı. Ayakkabı fiyatlarındaki yükseliş Balıkesir’de de yaşanınca ayakkabı tamircilerinin bir nebze yüzü güldü. Ayakkabı fiyatlarındaki artış bizim işlerimize yansıdı. Balıkesir’de ayakkabı tamiratçılığı yapan Usta Arif Duman, “Tamirat için gelenlerde artış var” dedi.

İmalat ve Üretime Odaklanmalı

Çıraklıktan ustalığa terfi ederek ekmek parasını ayakkabı tamiratçılığından kazanan Arif Duman, Ayakkabı fiyatlarının yükselmesi ile birlikte, tamiratın arttığını söyledi. Ayakkabı tamiratı 30 yaş ve üzeri için daha fazla yapılıyor diyen Arif Duman, “ Balıkesir güzel bir şehir. Balıkesir’de imalatın fazla olması, bizler için varlığımızı gösterme adına daha güzel olur diye düşünüyorum” dedi.

“Ayakkabı Tamiratçılığı Ne Öldürür Ne Yaşatır”

Arif Duman ekonomik koşulların insanları geçmişe göre ayakkabı tamiratına yönlendirdiğini söyledi. Hazır ve ucuz olanın sağlıklı olmadığını belirten Duman, üretmenin ve çalışmanın verdiği başarı ve kazancın en sağlıklısı olduğunu söyledi.  Arif Duman 48 yaşında. Ayakkabı Tamircileri Çarşısına çok yakın bir mesafede küçük bir dükkanda hizmet veriyor. Balıkesir’de ayakkabı tamiratı işine çırak olarak14 yaşında başladığını söyleyen Arif Duman, “ Rahmetli babam ben 5.sınıfı bitirdiğimde bana sordu. Oğlum okuyacak mısın? ‘Okumayacağım baba’ dedim.14 yaşındaydım. Benim biri 4 diğeri 7.sınıfa giden iki oğlum var. Ancak bu işi ikisi de düşünmüyor. Ayakkabı tamiratı ne öldürür ne yaşatır. Ben 95 yılında devraldım burayı. Ayakkabı tamiratı işi, çok fazla bir kazancı olmadığı için tercih edilmiyor. Ayakkabı tamiratı taban açma, yapıştırma, dikme işi ile birlikte 20 TL gibi bir rakam. Bu paralar için çalışan bulmak tabi ki zor. Az kazanıyoruz belki ama bereketi oluyor” şeklinde konuştu.

 

Ozel Haber Ayakkabi Tmrt 1

 

Ekonomik Koşullar İnsanları Etkiledi

Arif Duman ekonomik koşulların insanları geçmişe göre ayakkabı tamiratına yönlendirdiğini söyledi. Hazır ve ucuz olanın sağlıklı olmadığını belirten Duman, üretmenin ve çalışmanın verdiği başarı ve kazancın en sağlıklısı olduğunu söyledi.  Balıkesir ve esnaf olmakla ilgili düşüncelerini de MERHABA Gazetesi okurları için paylaşan Duman konuşmasında , “Ekonomik koşullar hazır giyimden insanları aldı bu dönem. Önceden çok gelmezdi ancak bu ara ekonomide malum ayakkabı tamiratı için gelen çok oluyor. Elhamdülillah işlerimiz iyi. Üretim ve imalatın Balıkesir’de artmasının çok güzel gelişmeler yaşatacağını düşünüyorum. Balıkesir’de OSB’ler gelişmeli, değişmeli. Esnaf var mı yok mu belirsiz .Esnafın varlığı hissedilmeli” ifadelerine yer verdi.

“Meslekte Unutamadığımız Anılar Var”

Arif Duman’a uzun yıllardır içinde olduğu meslekte unutamadığı anları sorduk .Duman’ın müşterilerle arasında geçen diyaloglarından bazılarının unutulamayacak dedirten diyaloglar olduğunu belirten Duman şöyle konuştu; “ Bir kadın çantasını yaptırtmak için bıraktı. Ardından bir arkadaşım geldi ayakkabısını almaya hadi birde çay içelim dedik. Çayı içip kalkacakken yanlışlıkla kadının tamiratı yapılsın diye bıraktığı çantayı alıyor. Ertesi gün kadın dükkâna geldi hani benim çantam. Hediyeydi çantam. Kızım almıştı çanta nerde? Ben şaşkınım çanta ortada yok. Biz ne oldu diye düşünürken İstanbul’da yolda olan arkadaşım akşama doğruydu aradı. Bilader ben yanlış bir çanta almışım dedi. Dedim ki; hemen kargoya ver, çanta gelsin. Müşterilerle yaşadığımız böyle şeyler oluyor tabi ki unutulmuyor.” HABER:NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu