GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

ARSLAN “SAY’IN KONSERİ BİZE GÜÇ VERDİ”

Edremit Belediye Başkanı ve aynı zamanda Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Selman Hasan Arslan dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın doğaya sahip çıkmak ve Kazdağları Su ve Vicdan Nöbeti’ne destek olmak için verdiği konser nedeniyle sanatçıya teşekkür etti.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say Çanakkale’de Kazdağları’nın Kirazlı Balaban mevkiinde devam eden altın madeni arama çalışmaları ile yüzlerce ağacın kesilmesini protesto etmek amacıyla piyanosu ile bölgede konser verdi. Edremit Belediye Başkanı ve aynı zamanda Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Selman Hasan Arslan’da destek için bölgeye gitti. Edremit’ten 16 otobüs ile bölgeye giden Edremitliler bir kez daha Kazdağları’na sahip çıktıklarını söylediler.

ARSLAN “DİRENENLER HER ZAMAN KAZANIR”

Başkan Arslan, “Kirazlı’daki altın madeni talanına duyarsız kalmayarak sanatçılığının ne denli karakterli olduğu gösteren ve Kaz Dağları’nda o eşsiz piyona resitali ile hepimize moral ve güç veren kıymetli sanatçımız Fazıl Say’a gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyoruz. Kaz Dağları’nın üstünün, altın’dan daha değerli olduğunu haykıran binlerce vatandaşımıza hassasiyetleri için çok teşekkür ediyorum. Direnenler, her zaman kazanır! Direne direne kazanacağız!” dedi.

SAY “YAŞAMAKTAN YANA OLMALIYIZ”

Konser öncesinde gelen konuklara teşekkür eden Fazıl Say “Burada doğayı korumak için bu kadar kabalık olması, bu kadar aydının bir araya gelmesi beni çok heyecanlandırdı, mutlu etti. Onur duydum Türk halkıyla bugün. Aslında Kaz Dağları için başlatılan kampanyanın 24’üncü gününde, ilk gününden itibaren doğayı savunanlara da bir teşekkür etmek isterim. Onlar hepimizi yönlendirdiler ve konserin olmasına da ilham kaynağı oldular. Onları yalnız bırakmamak için burada amacımız bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar, hep beraber gelecek için bir şey bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor diye düşünüyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu