Buca Belediyesi’ne Yolsuzluk Operasyonu: Belediye Başkanı Görkem Duman Dahil 53 Kişi Gözaltına Alındı
İzmir’de Buca Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Belediye Başkanı Görkem Duman ve önceki dönem başkanı Erhan Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı.
İzmir’de sabah saatlerinde bir operasyon gerçekleştirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Buca Belediyesi’ne yönelik işlem yapıldı.
Operasyonda, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı.
Soruşturma dosyasında, belediye imkânlarının kullanılması, rüşvet iddiaları, imar süreçlerinde usulsüzlük, belediye kaynaklarının kişisel amaçlarla kullanılması ve fiilen çalışmadığı öne sürülen kişilere ödeme yapılması gibi başlıklar yer alıyor.
Soruşturmanın Merkezinde Belediyedeki İşlemler Var
Operasyon kapsamında belediye yönetimi, teknik birimler, imar ve ruhsat süreçlerinde görev alan personel, belediye iştirakleriyle bağlantılı çalışanlar, firma sahipleri ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hakkında işlem yapıldı.
Dosyada yer alan iddialara göre, bazı inşaat ve imar süreçlerinde belediye çalışanları ile iş insanları arasında usulsüz ilişki kurulduğu, belediye iştiraklerine ait banka hesapları, kredi kartları ve araçların amaç dışı kullanıldığı ileri sürüldü.
Mevcut Ve Önceki Başkan Gözaltında
Soruşturma kapsamında en dikkat çeken isimler arasında Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç bulunuyor. Sabah saatlerinde yapılan operasyonda Duman’ın evinde de arama gerçekleştirildiği aktarıldı.
Gözaltı listesinde belediye başkan yardımcıları, müdürler, teknik personel, belediye iştiraklerinde görev yapan çalışanlar, mimarlar, firma sahipleri ve müteahhitler de yer aldı.
3 Kişi Cezaevinde, 4 Kişi Yurt Dışında
Soruşturma kapsamında adı geçen bazı kişilerin farklı hukuki durumları da dosyada yer aldı. Bilgilere göre 3 kişi cezaevinde, 4 kişi ise yurt dışında firari olarak değerlendiriliyor. Ayrıca bazı şüpheliler hakkında yakalama sürecinin sürdüğü bildirildi.
Bu tablo, soruşturmanın yalnızca belediye içi idari işlemlerle sınırlı kalmadığını; belediye, iştirakler ve özel sektör bağlantılarını da kapsayan geniş bir dosya olarak yürütüldüğünü gösteriyor.
Görkem Duman Kimdir?
Görkem Duman, 27 Nisan 1988’de Buca’da doğdu. Eğitim hayatının ardından inşaat, işletme ve mimarlık alanlarında öğrenim gördü. Serbest mimarlık yaptıktan sonra siyasete Cumhuriyet Halk Partisi’nde başladı. Duman, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Buca Belediye Başkanı seçildi.
Gözler Savcılık Sürecinde
Operasyon sonrası şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam etmesi bekleniyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ifade süreçleri, olası adliyeye sevkler ve mahkeme kararları kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.
Soruşturma devam ederken, adı geçen kişiler hakkında masumiyet karinesi gereği kesinleşmiş yargı kararı bulunmadığı unutulmamalıdır.