Bakanlığının Dosyasında Şüpheliler Balıkesir'de Tefecilikten Yakalandılar

İçişleri Bakanlığı, Balıkesir’in de yer aldığı 12 ilde organize suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı. Peki operasyonda kaç kişi yakalandı, kaç kişi tutuklandı ve Balıkesir hangi suç başlığında dosyada yer aldı?

Bakanlığının Dosyasında Şüpheliler Balıkesir'de Tefecilikten Yakalandılar
İçişleri Bakanlığının Dosyasında Balıkesir'de Tefecilikten Yakalandılar

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıkları koordinasyonunda, 12 ilde 14 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasına göre operasyonlarda 4 milyar 119 milyon TL hesap hareketi bulunan 83 şüpheli yakalandı.

Bakanlığının Dosyasında Şüpheliler Balıkesir'de Tefecilikten Yakalandılar

Açıklamada, yakalanan şüphelilerden 49’unun tutuklandığı, 23’ü hakkında adli kontrol kararı uygulandığı, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğü bildirildi.

Balıkesir Dosyada Tefecilik Başlığında Yer Aldı

Bakanlığın paylaştığı bilgilere göre şüphelilerin; Erzurum, Kırklareli ve Van’da göçmen kaçakçılığı, İstanbul ve Ankara’da uyuşturucu ticareti, Aydın ve Yozgat’ta nitelikli dolandırıcılık, nitelikli hırsızlık ve resmî belgede sahtecilik, Mersin’de silah kaçakçılığı, Balıkesir, Diyarbakır, Samsun ve Trabzon’da ise tefecilik yaptığı tespit edildiği belirtildi.

Bu ayrıntı, Balıkesir açısından haberin en dikkat çeken başlıklarından biri oldu. Resmî açıklamada, il bazlı suç isnatları detaylandırılırken Balıkesir’in tefecilik soruşturması kapsamındaki iller arasında yer aldığı görüldü.

250 Milyon TL’ye El Konuldu

Operasyonlar kapsamında şüphelilere ait 52 banka hesabında bulunan 250 milyon TL’ye el konulduğu açıklandı. Ayrıca çok sayıda dijital materyal, nakit para, doküman ve uyuşturucu madde ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: İHA
içişleri bakanlığı jandarma tefecilik