Burdur’da Mart ayında boş arazide bulunan kafatasının, 11 yıl önce Isparta’nın Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca beldesinde kaybolan Mehmet Çetin’e ait olduğu belirlendi. Yapılan incelemede, kafatasından alınan DNA örnekleri ile ailesinden alınan örnekler eşleştirildi.
Soruşturma Çok Yönlü Başlatıldı
Kimlik tespitinin ardından Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Isparta ve İstanbul başta olmak üzere farklı illerde düzenlenen operasyonlarda Mehmet Çetin’in eski eşi Derya K., arkadaşı Bayram A. ve Bekir B. gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında ayrıca hükümlü bulunan T.G. ve M.K. isimli kişilerin de dosyaya dahil edildiği öğrenildi.
Tutuklamalar ve Adli Süreç
Yapılan işlemlerde şüphelilerin ev ve iş yerlerinde aramalar gerçekleştirildi. Aramalarda ruhsatsız bir tabanca ile cep telefonlarına el konuldu.
Şüphelilerden Bayram A., “kasten öldürme” suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Derya K. ise yeniden tutuklandı. Bekir B. hakkında ise adli kontrol kararı uygulanmaya devam ediyor.
Kayıp Vücudu Arama Çalışmaları Sürüyor
Yürütülen soruşturmada Mehmet Çetin’e ait yalnızca kafatasına ulaşıldığı, vücudun diğer bölümlerine ise henüz ulaşılamadığı belirtildi. Dosya kapsamında oluşturulan özel ekibin çalışmalarını sürdürdüğü, olayın tüm yönleriyle araştırıldığı ve kayıp bedenin bulunması için arama faaliyetlerinin devam ettiği ifade edildi.