GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Asgari Ücret Masada

Asgari ücret temmuzda ne kadar olacak?

Asgari Ücret Masada.  Yeni kabine belli oldu. Böylelikle, çalışanlar, asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Ayrıca, temmuz ayında zam için yetkililer masaya oturacak. Memur, emekli ve asgari ücrete zam yolda.

Hükumet, Asgari ücret Ocak 2023’de brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirledi. Bu rakamın işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş.

Dahası, piyasalarda yaşanan dalgalanma sonrası asgari ücrette alt sınırı hükumet, 500 dolar olarak belirledi. Ayrıca, Kurdaki yükselişin ardından 500 dolarlık alt sınır 11 bin 600 lira oldu.

Böylelikle, bu rakama refah payı da eklenirse yeni asgari ücret minimum 12 bin lira seviyelerine yükselecek. Dahası öngörüler bu yönde ve gözler asgari ücret zammında. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinenin bir numaralı gündemi memur, emekli ve asgari ücret zammı.

Böylelikle, çalışanlar, asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Ayrıca, temmuz ayında zam için yetkililer masaya oturacak. Memur, emekli ve asgari ücrete zam yolda.  Hükümet asgari ücrette alt sınırı 500 dolar olarak belirledi ancak kurdaki yükseliş sonrası hesap değişti. Daha önce 500 dolar ve refah payı ile 11 bin lira öne çıkıyordu. Kurdaki yükseliş sonrası 500 dolarlık alt sınır 11 bin 600 liralara geldi. Ayrıca, bu rakama refah payı da eklenirse yeni asgari ücretin minimum 12 bin lira seviyelerine yükseleceği öngörülüyor.

Asgari ücret Ocak 2023’de brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlendi. Bu rakamın işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş.

 

Asgari ücret neyi ifade eder?
Asgari ücret bir nevi minimum ücret demek. İşçilere yasal olarak ödenebilecek en düşük maaş tutar. Yani, bir işçiye ödenebilecek minimum ücret. Hükumet, 2023 asgari ücreti ise 8.506,80 TL olarak belirledi. Konut, gıda, ulaşım ve sağlık gibi ihtiyaçların güncel fiyatları, asgari ücretin hesaplanmasında kullanılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu