GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Asgari Ücretten Gelir Ve Damga Vergisi Alınmamasını Da İçeren Kanun Teklifi Plan Ve Bütçe Komisyonunda

Asgari Ücretten Gelir Ve Damga Vergisi Alınmamasını Da İçeren Kanun Teklifi Plan Ve Bütçe Komisyonunda

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri başladı.

Usule ilişkin söz alan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında tek bir kanun teklifi dışında bütün tekliflerin “torba” şeklinde TBMM’ye sunulduğunu söyledi. Bugün görüşülen kanun teklifindeki 8 maddenin, farklı yasalarda değişiklik öngördüğünü anlatan Kuşoğlu, düzenlemenin 2. ve 7. maddelerinin, Anayasaya aykırı olduğunu savundular. Sadece asgari ücretin gelir vergisinden muaf tutulmasının, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu dile getiren Kuşoğlu, öte yandan teklifle TBMM’nin bütçe hakkının ortadan kaldırıldığını öne sürdü.

Kuşoğlu, teklife ilişkin etki analizi yapılmadığını da belirtti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıkladığı yeni ekonomik modele hiç kimsenin inanmadığını ileri sürerek, “kimsenin güvenmediği bu modelle kumar oynamanın hata olduğunu” iddia etti.

Paylan, Bakan Nebati’nin, bu modele ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonuna sunum yapmasını da istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da teklifi incelemek için muhalefet partisi milletvekillerine yeterli süre tanınmadığını belirterek, “Biz robot muyuz?” ifadesini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu