Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Aşı Olmayanlara Getirilen PCR Testi Zorunluluğu Kalktı

Aşı Olmayanlara Getirilen PCR Testi Zorunluluğu Kalktı

 

İçişleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelge ile aşı olmayanlar için PCR testi zorunluluğunu kaldırdı. Buna göre, aşı olmaya vatandaşlar da PCR testi yapmadan seyahat etme imkanına kavuşuyor. Ayrıca, aşısız vatandaşlara toplu etkinlik, kamu ve özel işyerlerinde de  PCR testi zorunluluğu kalktı.

 

Thy

İçişleri Bakanlığı 81 İle Genelge Gönderdi

Balıkesir’de de, tüm ülkede olduğu gibi, Covid-19 aşısı olmayan kişilere getirilen PCR Testi zorunluluğu kalktı. İçişleri Bakanlığı, test zorunluluğunun kalktığını 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile duyurdu. Ayrıca, Covid-19 salgınının son dönemdeki seyri ve toplum sağlığına etkisiyle ilgili olarak yazıyı da gönderdi. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı’nın değerlendirdiği yazıda, ayrıca, aşısız kişilerin PCR testi zorunluluğu bilgisi de yer aldı.

Seyahat ve Toplu Etkinlikte Test Zorunluluğu Olmayacak

Genelgede, “Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığının değerlendirmelerini içeren yazıda; Aşısız veya Aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden önce, konser, Sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir” dendi.

Sinema Salonu

Genelge sonrasında  sosyal medyada konuya dair tartışmalar da dikkat çekti. Aşı olanlar “sağlık güvenliği” konusuna dikkat çekerken, aşı olmayanlar “rahatladık” gibi paylaşımlar yaptı.

THY HES Kodu Bildirme  Zorunluluğu Sürüyor

Genelge sonrası bir açıklama da Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’den geldi. Ekşi,  Ekşi, “Yetkili makamlarımızın aldığı karar doğrultusunda tüm yolcularımızdan İÇ HAT uçuşlarında PCR TEST zorunluluğu kaldırılmıştır. HES kodunu ibraz yeterli olacaktır” dedi.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu