Dünyadan Haberler

Asker Gençlerimiz

Asker Gençlerimiz

Vatan nöbeti, bayrak sevgisi, toprak bütünlüğü, ezan sevdası uğruna nöbettedir her bir can. Şahadete ermek, şehit düşmek hayaliyle doğmak ister çoğu. Polis, jandarma, asker, çavuş, komando, yüzbaşı, onbaşı, binbaşı, albay, yarbay, deniz subayı, bekçi, zabıta, güvenlik görevlisi, cankurtaran, pilot, hostes, makinist, maço, kaptan, trafik polisi yahut sivil polis, emniyet amiri olmak hiç de kolay değildir. Asayiş, toplum huzuru, binlerce insanın can sağlığını üstlenme sorumluluğu, kargaşa, sorunlar, güvenlik, tedbir hep seni bulur.

Anneler erkek evlâdını 18-20 yaşına kadar gözü gibi besler büyütür. Ardından askere çağırılınca o çocuğunu hüzünle karışık bir sevinçle vatan borcunu ödemesi için her ana gibi gururla askere gönderir. Duygularını belli etmeyen babaya bile zor gelir oğuldan ayrılmak, geride kalan kardeşlerine bir boş gelir askerin yeri. Çanakkale Savaşları’nda art arda üç oğlunun şehit haberini alan ana babalar, Kurtuluş Savaşı’nda ayağında çarığıyla Anadolu’yu düşmandan kurtaran 15’li yaşlardaki erkek çocuklarımız, eli mektepte kalem tutması gerekirken cephede tüfek tutan yavrularımız, karnında yavrusuyla Türk askerimize elbise diken vefalı kadınlarımız, savaş yıllarında cepheye mermi taşıyan analarımız, Nene Hatun ruhlu güzel bacılar, cesur askerlerimiz, isimsiz kahramanlar ne zorluklarla bugünlere getirdiler cennet Türkiye’mi.

Zordur bir haneye “Oğlunuz askerde şehit düştü.” diyebilmek. Jandarma ve komutana çok zor gelir bu acı haberi şehit askerimizin köyüne duyurabilmek, yutkunurken kelimeler düğüm olur her birinin boğazında. Zenginin çocuğu parayı ödeyip bedelli askerlik yaparken taşrada okuma imkânı olmayan fakirin çocuğu da ya en ücra vatan sınırlarında askerlik borcunu tamamlar ya da mayınların arasında şehit düşer. Bir tabut etrafında toplanan o gürültülü kalabalığın babasının cenazesi için toplandıklarını anlayamaz ağzında emziğiyle ortalıkta gezinen asker çocuğu. Ateş düştüğü yeri yakar hani, işte gencecik yaşında dul kalan bir askerin eşini kimse anlayamaz yürekten. Bu vatan onlar sayesinde var oldu. Şu an sıcacık yatağımda huzurla uyuyabiliyorsam, hayallerimi yaşayabiliyorsam ve bu satırları yazabiliyorsam hepsi vatanımızı dört gözle koruyan askerlerimiz sayesinde. Selâm olsun Türk askerimize, selâm olsun cephede şehit düşen Mehmetçiğe! Mekânınız cennet olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu