GündemEkonomi

Asya’dan Türkiye’ye 466 milyon dolarlık yatırım

Türkiye’ye mart sonu itibarıyla Asya’dan 466 milyon dolarlık sermaye girişi gerçekleşirken, bu rakam söz konusu dönemdeki toplam doğrudan yatırımların yüzde 56,8’ini oluşturdu. Ülke bazında bakıldığında Türkiye, bu yılın mart sonu itibarıyla en fazla doğrudan yatırımı 427 milyon dolarla Azerbaycanlı yerleşiklerden çekti.

Türkiye’ye mart sonu itibarıyla gerçekleştirilen doğrudan yatırımların 466 milyon doları Asyalı yerleşiklerden gelirken, bu dönemde en fazla yatırım yapan ülke 427 milyon dolarla Azerbaycan oldu.

AA muhabirinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  (TCMB) verilerinden derlediği bilgilere göre, 2018’in mart ayında 835 milyon dolar düzeyinde gerçekleşen yurt dışındaki yerleşik kişilerin Türkiye’deki doğrudan yatırımları 2019’un aynı döneminde 820 milyon dolar oldu.

Bu dönemde, Türkiye’ye doğrudan yatırımların 466 milyon doları Asyalı, 342 milyon doları Avrupalı, 10 milyon doları Amerikalı ve 2 milyon doları Afrikalı yatırımcılardan geldi. Böylece Türkiye’ye mart ayında gerçekleştirilen doğrudan yatırımların yüzde 56,8’ine Asyalı yatırımcılar imza attı.

Türkiye, geçen yılın mart ayında Avrupa’dan 751 milyon dolarlık, Amerika’dan 30 milyon dolarlık ve Asya’dan 54 milyon dolarlık doğrudan yatırım çekmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu