GündemDünyadan Haberler

“AT BİNENİN KILIÇ KUŞANANIN’’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Etnospor Kültür Festivali’nde kurduğu oba çadırı ile tarihi ve kültürel değerlerini sergileyerek ziyaretçilerine Balıkesir’i anlatıyor.

Türkiye’de geleneksel oyunların kitleselleşmesine büyük katkıda bulunan Etnospor Kültür Festivali’nin üçüncüsü, Yenikapı Meydanı’nda önceki gün başladı.
883 sporcu ve 13 geleneksel spor dalının yer aldığı festivalde 40 adet çadır ve bir han çadırı bulunuyor. 9-13 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan festival bu yıl” sloganı ile tecrübenin ve işin ehli olmanın önemini vurguluyor.

OBA ÇADIRI DİKKAT ÇEKTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de kurduğu oba çadırı Balıkesir yöresine ait savaş sanatları, tarım ve kültürel eski eşyaları sergileyerek festivale destek veriyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca organize edilen oba çadırında, Balıkesir’e özgü yemekler odun ateşi ile yapılırken, Balıkesir Oba Çadırı’nı ziyaret eden misafirlere ikram ediliyor.Belediyeden edinilen bilgiye göre,Arap dünyasının ünlü Şahin Kuşları, Japon Atlı Okçuları (Yabusame) bu yıl festivale ayrı bir heyecan kattı. Festivalin açılış programına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, çok sayıda sporcu ve binlerce vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Daha sonra sporcuların kortej geçişi ve gösterileri izlendi. Sporcuların at üzerinde yaptıkları akrobasi gösterileri nefes kesti. Geleneksel spor dallarının gelişmesi, profesyonelleşmesi ve olimpiyatlara katılması amacıyla düzenlenen Etnospor Kültür Festivali boyunca birbirinden yetenekli sporcular ter dökecek. Festival 13 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu