GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Atatürk Evi Yaşayan Bir Müze

Atatürk Evi Yaşayan Bir Müze

Balıkesir’in merkez ilçesi Karesi’de kısa süre önce hizmete sunulan Atatürk Evi büyük ilgi görüyor. Şehre gelen Bakan, siyasetçi, yazar ve pekçok tanınmış sima ile birlikte,  farklı görüşlerden insanlarında ilgi göstediği Atatürk Evi kısa zamanda yaşayan bir müzeye dönüştü.

YAŞAYAN VE YAŞATILAN TARİHE DOKUNUŞ SERGİLENİYOR

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın ilçe için hayata geçirmek istediği hayalleri arasında yer alan Atatürk Evi kısa süre önce açıldı Atatürk Evi, önemli ziyaretçilerin merkezi konumuna geldi.. Sosyal ve kültürel çalışmaları önemseyen belediyecilik anlayışını öne çıkaran “Benim baba tarafım Selanik doğumlu. Babamın babası Selanik’te doğmuş ve Balkan harbinde Keşan’a gelip, 1913’te Balıkesir’e yerleşmişler O dönemin zorluklarını yaşamış bir dedem var. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. İkisini de bir şekilde Karesi’de yaşatmak istedim” dedi.

ŞEHRE GELEN GÖRMEDEN GİTMİYOR…

Karesi Belediyesi sosyal ve kültürel çalışmalarına yenisini ekledi. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın ilçe için hayata geçirmek istediği hayalleri arasında yer alan Atatürk Evi için atılan bu adım Balıkesirliler tarafından takdir görürken Balıkesir’e şehir dışından gelenlerinde uğrak noktaları arasında oldu. Adeta birleştirici güç görevi gören Atatürk Evi’ne her siyasi partiden ve halktan ziyaretçileri ağırlıyor.

BALIKESİR’İN KURTULUŞU’NDAN İZLERİDE GÖRMEK MÜMKÜN

Temel atma töreninde konuşan Başkan Orkan, Atatürk Evi’nin göreve başladığı günden buyana hayalleri arasında olduğunu söyledi. Balıkesir Karesi Belediyesi, Kuvayımilliye Mahallesi’nde 8 bin 400 metrekarelik alana Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te dünyaya geldiği evin birebir aynısını yaptırdı. Binada, Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’ndaki rolü, Atatürk’ün yaşamından kesitler yer alırken, bahçesinde ise Anıtkabir’deki Aslanlı Yol’un minyatürü bulunuyor.

GİRİŞTE ATATÜRK HEYKELİ VE BİLGİLERİN YER ALDIĞI BÖLÜM VAR

12 bölümden oluşan binanın giriş kısmında, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarından birebir örneklenerek silikondan yapılmış bir heykeli, iki yanındaki duvarlardan birinde İstiklal Marşı, diğerinde Gençliğe Hitabe, giriş holünün solundaki odanın duvarında fotoğraflarla Atatürk’ün eğitim hayatı ve Kurtuluş Savaşı döneminin anlatıldığı bölüm bulunuyor. Atatürk’ün videoya alınmış görüntülerinin gösterildiği giriş holünün sağına ise onun hakkında dünyada söylenmiş sözler yazılı.

OĞLUNU BEKLEYEN ANNE TEMASI VE ZÜBEYDE HANIM

Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın “oğlunu bekleyen anne” temasıyla hazırlanmış heykelinin bulunduğu alanda, anne oğulun hatıralarından kesitler sunulan bilgi panosu, Atatürk’ün Balıkesir’e yaptığı 8 ziyarete ilişkin detaylar, zemin katta ziyaretçilerin Atatürk heykeli ile öz çekim yapabilecekleri bir mekan bulunuyor. Nursima Akyürek’in Özel Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu