Gündem

ATATÜRK ŞEHİR HASTANESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ OLARAK TESCİLLENDİ

ATATÜRK ŞEHİR HASTANESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ OLARAK TESCİLLENDİ

 

Atatürk Şehir Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsü kazanmasıyla birlikte yenilenen Araştırma Hastanesi ruhsat teslim töreni dün Şehir Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

ŞEHİR HASTANESİNDE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Yaklaşık 3 Bin civarında personelle 7 gün 24 saat sağlık hizmeti sunan Atatürk Şehir Hastanesi Araştırma Hastanesine dönüştürüldü. Özellikli hizmetlerinde sunulduğu hastanede araştırma tescili sonrasında yaşama geçirilecek birimler içinde çalışma başlatıldı. Eğitim Ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet sunacak hastanenin özellikli hizmet kapsamındaki yanık ünitesi , diyaliz, röntgen, kamp merkezi, anjiyo, stent, balon hizmetleri ve acil kalp hizmetlerini de etkin olarak sunması bekleniyor.

 

“BALIKESİR SAĞLIKTA HAK ETTİĞİNİ ALMALI, ALACAK”

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz  Araştırma Hastanesine dönüşen Şehir Hastanesi için , “Balıkesir daha iyisini hak ediyor ve bu kapasitede diyerek hayaldi yaşama geçirdik” dedi.“ Bize nasip olan bir hizmet oldu” diyerek sözlerini sürdüren Yavuzyılmaz, şehirde daha önce Göğüs hastanesi, Doğum Hastanesi, SSK’dan kalan hastane ve Devlet Hastanesi vardı bunlardan üçü birleşerek Şehir Hastanesi oldu .”ifadelerine yer verdi.  Bin 100 yatakla hizmet vermeye başlayan hastanenin bin yatağının merkez ana binada, 100 yatağının ise eski göğüs hastanesi yerleşkesinde olmak üzere bin 100 yatak kapasiteli olduğunu belirtti. Yataklardan 185’inin yoğun bakım  olarak hizmet verdiğini dile getiren Müdür Yavuzyımaz, 98 yatağınsa palyatif olarak tabir edilen evde bakım ve tedavisi yapılamayacak hastaların hizmetinde olduğunu söyledi. 225 hekimimizin hizmet verebildiği 225 polikliniğimiz var 30 ameliyat odamız, 9 doğum masamız ve Bin 900 araçlık otoparkımız mevcut. Burada 250 uzman hekimimiz,22 pratisyen hekimimizle hizmet yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Balikesir Il Saglik

 

“AMACIMIZ BAŞKA ŞEHRE HASTA GÖÇÜNÜ ENGELLEMEK”

Eğitim ve Araştırma Hastanesi ihtiyacının doğuşuna değinen Müdür Yavuzyılmaz Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi ile de ortaklaşa iyi niyet çerçevesinde güzel çalışmalarımız oluyor” dedi. Yavuzyılmaz, “1 milyon 250 bin nüfusa sahip olan bu ilde, Üniversite Hastanesi 220 yataklı.3’üncü basamak sağlık hizmetinde bu yatak sayısı ile hizmet vermenin imkânlıda yok. Hekim sayısının artışına dair Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş’un çok çabası oldu. İhtiyacımız olan hekim takviyesini Üniversitemizden biz alıyoruz. Onların ihtiyaç durumunda biz veriyoruz. Ortaklaşa çalışmamız ilerliyor. Üniversitenin 300 hekimi var ancak her hekime bir yatak bile düşmüyor. Bu nüfusa sahip bir il’de son derece modern bir hastanemiz varken bunu kullanmamak ihanet olurdu. Dolayısıyla burada akademisyenlerinde hizmet verebildiği ve3.basamak olarak kullanılabilmeli diyerek harekete geçtik ve amacımız şu; bizim haberimiz olmadan başka illere giden hastalarımıza engel olmak. Biz iyi şartlardayız uçak ambulansla gerektiğinde hasta nakil edebiliyoruz ancak nakil etmemize bile gerek kalmasın. O hastamızın gittiği yerde kalabilme yeri yok. Kendi ilinde bu sağlık hizmetini alabilsin dedik ve yaptığımız çalışmalarla da 3.basamak sağlık hizmetine kavuştuk” dedi.

 

 “ARAŞTIRMA HASTANESİ BU ŞEHRİN HAKETTİĞİ BİR ADIM ”

“ Yetersiz kalan bu ihtiyaçların karşılanması için bir Araştırma Hastanesi’ni ihtiyaç gördük.  Üniversite Hastanesi ile Atatürk Şehir Hastanesi arasında gerek hekim gerek tıbbı malzeme konularında birbirimize destek oluyoruz. Çeşitli konularda istişare halinde çalışıyoruz. Ancak Balıkesir’in 3. Basamak bir sağlık hizmeti alabilmesi için teknik donanımı gayet yerinde olan Atatürk Şehir Hastanesi’nin, Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi bu şehrin hak ettiği bir adım oldu.” açıklamasında bulundu.Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz Atatürk Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi  ile ilgili, “Gerekli yeni servislerin açılması, yeni Araştırma Hastanesi’nde asistanlar yetiştirilmesi ve Akademik bir kadronun bu hastane bünyesinde hizmet vermesi, sadece bu hastanede yapılacak bir takım hizmetlerin olması ile sağlık alanında şehrimiz dışarı hasta göçü vermeyen bir profil oluşturacak. Bizim en büyük hedefimiz bu. İl dışına giden hastaları engelleyebilirsek, onlara istedikleri hizmeti sağlayabilirsek eğer çok ciddi bir iş yapmış oluruz. Amacımız sonuna kadar hasta göçünü tamamen engellemek. Bir vatandaşın başına bir şey geldiğinde hemen uçağa helikoptere bindirilip farklı illerde tedaviye götürülmesine ihtiyaç duymadan bu hizmeti Yeni Araştırma Hastanemiz ile çözeceğiz.  Sonuçta vatandaşların kendi memleketlerinde tedavilerini görmeleri hem kendiler hem de refakatçileri açısından daha faydalıdır. Niyetimiz hizmet kalitemizi en yukarılara çıkarmaktır. ” diye konuştu.

 

SON İMZA İLE RUHSAT HASTANEYE TESLİM EDİLECEK

Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri tarafından son imzanın atılması ile ruhsatı Yeni Atatürk Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teslim edilmek üzere olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz,  “Yeni Hastane bünyesindeki eğitim yapısının desteklenmesi ile Hamidiye Üniversitesi ile ortak çalışmalar içerisindeyiz. Yeni Araştırma Hastanesi ruhsatımız Bakanlık ilgili dairesinden onaylı A1 rolünde tescillenmiştir. Balıkesir’e hayırlı olsun. ”dedi.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu