EtkinlikGündemİlçe Haberleri

Atatürk’ün Ayvalık’a Gelişinin 90. Yıldönümü Kutlandı

Program, Ayvalık Karayolları 29'uncu Şube Şefliği bahçesinden başladı

Atatürk’ün Ayvalık’a Gelişinin 90. Yıldönümü Kutlandı

Program, Ayvalık Karayolları 29’uncu Şube Şefliği bahçesinden başladı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90. yıl dönümü, Ayvalık’ta büyük bir coşkuyla ve anlam yüklü etkinliklerle kutlandı. Program, Ayvalık Karayolları 29’uncu Şube Şefliği bahçesinden başladı ve buradan Atatürk’ün Ayvalık’a giriş yaptığı güzergah boyunca gerçekleştirilen yürüyüşle devam etti. Törene, Ayvalık Kaymakamı, Belediye Başkanı, gaziler, şehit aileleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Ataturkun Ayvalika Gelisinin 90. Yildonumu Kutlandi 1

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından çelenk takdimleri yapıldı ve vatandaşlar Atatürk anıtına çiçekler bıraktı. Ayvalık Belediye Başkanı, yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Ayvalık ziyaretinin önemine vurgu yaparak, onun kente gelişinin 90. yıl dönümünde duyulan minnet ve saygıyı ifade etti.

Ataturkun Ayvalika Gelisinin 90. Yildonumu Kutlandi 2

Başkan Ergin, 13 Nisan 1934’te Atatürk’ün kente adım attığını hatırlatarak, Atatürk’ün o günkü ziyaretine dair anıları paylaştı. Atatürk’ün kırmızı halı serilmesini reddettiğini ve Ayvalık halkıyla birlikte yürümeyi tercih ettiğini belirtti. Ayvalık halkının o günkü coşkusunu ve Atatürk’e duyduğu sevgiyi dile getirdi.

Ataturkun Ayvalika Gelisinin 90. Yildonumu Kutlandi 3

Balıkesir’de Bayram Trafik Tedbirleri Drone İle Sürdürülüyor

Bülten

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu