GündemTürkiye Gündemi

Atatürk’ün Balıkesir’e Gelişinin 100’üncü Yılına Özel Tören

Atatürk’ün Balıkesir’e Gelişinin 100’üncü Yılına Özel Tören

 

Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 100’üncü Yıl Dönümü’nde Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından temsili karşılama töreni düzenleniyor.

 

Tüm Vatandaşlar Davetli

Atatürk’ün Balıkesir’ gelişinin 100’üncü yılında düzenlenecek törene tüm vatandaşlar davet ediliyor. Program, 6 Şubat Pazartesi günü saat 10.00’da Avlu Kongre ve Kültür Merkezi – Fatih Salonu’nda Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Atatürk’ün Balıkesir Ziyaretlerine Yakından Bakış” konulu panel ile başlıyor. Sonrasında ise saat 13.15’te Balıkesir Tren Garı’nda temsili karşılama ile devam ettikten sonra 13.30’da Balıkesir Garı – Vasıf Çınar Caddesi – Atatürk Anıtı güzergâhında ataya saygı yürüyüşü ile devam edecek. Ardından 13.40’ta da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile son bulacak.

 

Peki, Atatürk’ün Balıkesir’e Gelişi Neden Bu Kadar Önemli?

Kuvâ-yi Milliye Şehri olan Balıkesir, Milli Mücadele Dönemi’nde düşman hattının en ön saflarında mücadele vermiş bir şehir olmakla beraber Kuvâ-yi Milliye’nin göstermiş olduğu direniş ve mücadele de tarihe geçmişti. Mustafa Kemal Atatürk, 6 Şubat 1923 Salı günü Balıkesir’i ziyaret etmiş ve 7 Şubat Çarşamba günü de öğle namazını cemaatle Zağanos Paşa Camii’nde kılmıştı. Sonrasında minbere çıkan Mustafa Kemal Atatürk tarihe geçen Balıkesir Hutbesini okudu. Atatürk’ün hayatında ilk ve son cami konuşması ise Balıkesir’de oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu