GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Atatürk’ün Doğum Günü Türk Gencinin Bayramı Kutlu Olsun

Atatürk’ün Doğum Günü Türk Gencinin Bayramı Kutlu Olsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türk Milleti’nin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak, Kuvayı Milliye meşalesini yakmasıyla başlayan bağımsızlık mücadelesinin 102’inci yıldönümünü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı onurla ve coşkuyla kutladıklarını söyledi. Ahmet Akın, “Türk Gençliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere olan inancını bugüne kadar boşa çıkarmadı ve sonsuza kadar da çıkarmayacak. Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin izinde, emanet aldıkları Türkiye Cumhuriyeti’ne sonsuza dek sahip çıkacaklardır” dedi.

CHP’li Ahmet Akın şöyle konuştu:

“19 Mayıs; Atatürk’ün doğum günü, Türk Gencinin bayramıdır. Türk Gençliğinin ve Türk Milletinin 19 Mayıs Bayramı kutlu olsun. Milli Mücadele, Kuvayı Milliye ruhuyla doğar, vatan, bayrak, millet sevgisi ile yaşar. Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak, Kuvayı Milliye meşalesini yakmasıyla başlayan bağımsızlık mücadelesinde tam bağımsızlığa gönül vermiş, can vermiş kahramanların diyarı, Kuvayı Milliye’nin Başşehri Balıkesir’in onur günüdür. Çünkü, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali ile başlayan süreç 16 Mayıs’ta Balıkesir Okuma Yurdu’nda, 19 Mayıs’ta da Alacamescit’te alınan direniş kararı Balıkesirimiz için Kuvayı Milliye Mücadelesinin başladığı gündür. Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli katkılar veren Balıkesirlilerin işgal karşısında gösterdiği vatanseverlik duygusu ve ayrıca bu uğurda verdikleri mücadele de tarihte yerini almıştır.

Balıkesirliler, 102 yıl önce atalarının yaktıkları Kuvayı Milliye ateşinin onurunu İstiklal Madalyası gibi onurlu bir sembolle taçlandırmayı istiyorlar. Bağımsızlık mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs Bayramımızda, bir kez daha çağrıda bulunarak Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi konusunda Meclis’te bekleyen kanun teklifimizin yasalaşması için el birliği ile hareket edeceğimize inanıyorum.

Şanlı tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan bu anlamlı günün 102. yılında,  başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve ayrıca gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu