Atıksu Yönetiminde BASKİ'den Örnek Çalışma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, 32 Atıksu Arıtma Tesisi ile 20 ilçede atıksuları yeniden kullanıma kazandırıyor. Park ve bahçe sulamalarında içme suyunun kullanım oranını düşüren bu uygulama, çevre düzenlemeleri ve bakım çalışmaları ile de dikkat çekiyor.

Atıksu Yönetiminde BASKİ'den Örnek Çalışma

Atıksu Yönetiminde BASKİ’den Örnek Çalışma

Atıksu Yönetiminde Baski̇’Den Örnek Çalışma

32 Atıksu Arıtma Tesisi ile 20 İlçeye Hizmet

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), il genelinde 32 Atıksu Arıtma Tesisi ile hizmet veriyor. Bu tesisler, Balıkesir’in 20 ilçesinde atıksuların yeniden kullanıma kazandırılması amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Park ve bahçe sulamalarında içme suyu kullanımını azaltmayı hedefleyen BASKİ, çevre dostu bir yaklaşım sergiliyor.

Atıksu Yönetiminde Baski̇’Den Örnek Çalışma

İçme Suyunun Korunması ve Gri Sulama

Atıksu arıtma tesisleri sayesinde park ve bahçe sulamalarında içme suyu kullanım oranı düşürülüyor. Gri sulama yöntemiyle içme suyunun gereksiz kullanımının önüne geçilirken, arıtılmış atıksular doğaya zarar vermeden yeniden kullanıma kazandırılıyor.

Atıksu Yönetiminde Baski̇’Den Örnek Çalışma

İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatlarına Uygun Bakım ve Onarım

BASKİ, işletmekte olduğu tesislerin bakım ve onarım çalışmalarını rutin olarak İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatlarına uygun şekilde gerçekleştiriyor. Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği’nin ilgili standartlarına uygun olarak yapılan bu çalışmalar, tesislerin etkin ve güvenli bir şekilde işlemesini sağlıyor.

Atıksu Yönetiminde Baski̇’Den Örnek Çalışma

Çevre Düzenlemeleri ve Temizlik Çalışmaları

Tesislerin çevre düzenlemelerini de ihmal etmeyen BASKİ ekipleri, tesisleri her yönden temiz, düzenli ve bakımlı bir hale getiriyor. Bu sayede, atıksu arıtma tesisleri sadece işlevsellik açısından değil, görsel olarak da çevreye uyumlu ve estetik bir görünüme kavuşuyor.

Haber: İHA

Sıfır Atık Çalışmaları Dursunbey’de Başlatıldı

balıkesir balıkesir büyükşehir belediyesi park baski sulama israf bahçe içme suyu Arıtma ATIKSU